18.11.09

Lippensgoedtocht te Beernem.


Met een buslading van 75 wandelaars vetrok WSV Schelle met regen richting Beernem, uit ondervinding weten we dat het daar altijd mooi en rustig wandelen is. Vanuit de heel ruime starzaal St Amandus vertrekken we rond 9:30 uur voor 21 km volop genieten in en rondom het decor van “De Bossen van Vlaanderen”, hierbij spelen de bossen van Beernem, Wingene en Hertsberge de hoofdrol.
Onmiddellijk de natuur in op een tapijt van ritselende bladeren onder de voeten met overal paddenstoelen die nu hoogtij vieren, we zijn nu in Provinciaal domein “Bulskampveld”, hetgeen in de Middeleeuwen een heidegebied was. De naam komt voort uit de oudheid, toen was het “Bulnas Campa” genoemd wat zoveel betekend als “Stierenveld”. We stappen door de statige beukendreven met nu en dan een modderstrook. Na 6.8 km komen we aan op onze eerste contolepost te Hertsberge in het “CC Bulskampveld” waar de zaal door het goede weer de vele wandelaars amper kan herbergen. Wat eten en drinken en op weg voor een lus van 8.3 km.
Bij het buitenkomen heerst er even verwarring omdat er 200 meter verder ook een controlepost blijkt te zijn, bij navraag blijkt dit onze volgende post te zijn na de lus gemaakt te hebben, dat weten we dan weer voor straks. We stappen terug door de prachtige dreven waarlangs, goed uit het zicht gehouden voor glurende ogen, prachtige villa’s liggen, er is blijkbaar geld genoeg op de wereld, maar het zit wel allemaal op hopen zo te zien. Dreef in en uit en al pratend door de prachtige bossen zijn we al vlug terug in Hertsberge waar we in een café onze tweede controle hebben. Als men hier hespen aan het plafond moest hangen waren ze binnen het uur gerookt, gelukkig is het in het achterzaaltje een beetje makkelijker om op adem te komen.
Hierna gaan we terug op stap voor een stukje van 3.5 km met nu en dan de zon, het gaat nu richting het neogotische kasteel “Bulskampveld”, de kasteelgracht over en even verder komen we op de kasteelhoeve “Colpaert” met zijn gekende en heel lekkere hoeveproducten, de ijsroom gaat hier met bergen vanachter het kraampje, en likken maar. In een tentje worden gratis koffie of frisdrank uitgereikt, ook mooi meegenomen in slechtere tijden.
Er resten ons nu nog 2 km te stappen, hierbij komen we nog door een veengebied met weer prachtige beukendreven, we zetten er even nog flink de pas in want aan de horizon verschijnen donkere wolken die het niet zo goed met ons voorhebben. We komen droog in de overvolle starzaal waar men met de accordeon de stemming flink heeft ingekregen. Daar kunnen de meer dan 2000 wandelaars getuige van zijn. WSV Schelle was hier uiteindelijk aanwezig met 79 wandelaars.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

maaike zei

Ja, ik heb er velen van je wandelclub zien wandelen, maar wij hebben elkaar blijkbaar gemist. Mooie tocht was het. En ja, Hertsberge is inderdaad gekend om z'n villa's, maar geef mij maar liever een klein gezellig huisje dan zo'n enorme kast...

Unknown zei

@ maaike, wij noemen ons huisje "ons bloempotje" en meer moet dat niet zijn. Ook gefeliciteerd met uw 4 km zwemmen, gewoon prachtig.