15.9.09

32ste Omloop van de Rupelstreek te Schelle.


Ik kies op deze wandeling voor de 35 km met vertrek vanuit de Gemeenteschool, we stappen even door het dorp en krijg van de bezoekende wandelaars telkens dezelfde vraag, “staat de kerktoren nu echt zo scheef of is dat maar een gedacht?”, neen mensen die staat echt zo scheef. De gemeente Schelle heeft dus 2 merkpunten, zijn 3 windmolens en zijn scheve kerktoren.
We gaan op weg door de buurt Stuivenberg richting Hemiksem waar we de Vlietdijk voor een stuk aflopen, stilaan gaat de zon wat hoger en de temperatuur stijgt, door het bos naar de buurt Kerkeneinde en St Bernard, de Benedenvliet volgen we een stuk richting Scheldedijk, die volgen we even tot in de Maaienhoek waar we in de kleuterschool een eerste controle hebben in de wijk Mikman na 8,9 km.
Bij het verlaten hiervan hebben we onmiddellijk een splitsing die mij richting Niel brengt langs de wijk Biezerd, van hieruit gaat het langs de brandweerkazerne het groen in langs de Katameldijk en het Rusthuis Maria Boodschap, dit gebouw was eerst een kasteel, later een kliniek en nu dus rusthuis. We stappen vervolgens de gehele Rupeldijk af en komen langs het Oude Tolhuis, nu estaminet en zijn intussen terug in Schelle. We komen nog langs het vroegere kasteel Laarhof, enkel de inkompoort is nog uit die tijd, dan volgt onze mooie Laarkapel die zeer in trek is bij menig schilder. Nog even langs de oude spoorlijn en we zijn terug in de eerste controle na een lus van 9 km.
Hierna gaat het richting woonwijk “Papenvelden” terug richting Niel waar we vanaf het station de spoorlijn een stuk volgen, we lopen dan door het groen naast de oude kleiputten richting Reet waar we door de “Waterhoek” lopen en afslaan naar het “Vierpalenhof” hierover in café Top Cat hebben we onze derde controle na 5,5 km.
Rechtsaf even door wijk “De Koekoek” en dan langs het kapelletje rechtsaf naar Aartselaar waar we de A12 oversteken richting Lindenbos. Dan gaan we het groen in langs de “Grote Papevelden” en de Predikerhoevevelden. We komen door wijken zoals de Notelaar en de Bist, hier steken we aan de verkeerslichten de A12 terug over en zijn terug in Schelle, nog een ommetje in het groen en door het bos van het Zinkval om dan na een lus van 9,3km aan te komen op de laatste controlepost “Hoeve Lemmens”, het is hier een drukke en gezellige bedoening omdat alle afstanden hier langs komen en we hier buiten een terrasje kunnen meepikken in de zon.
Het laatste stuk dat ons naar de startzaal zal terugbrengen is langs het groengebied van de Kelderlei en nog even door het dorp en de wandeling zit erop. In de zaal is het nog behoorlijk druk en krijgt onze parcourmeester en voorzitter Andre nog vele felicitaties voor de mooie wandeling.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

1 opmerking:

maaike zei

Duidelijk een wandeltocht met veel bezienswaardigheden. Ik klik onmiddellijk eens door naar je foto's. Benieuwd hoe het er allemaal in werkelijkheid uitziet want de streek is mij niet zo erg bekend.