5.8.09

19de Canisvliettochten te Zelzate.


Zondag 26 juli gingen we een mooie grensoverschrijdende wandeling van 25 km maken te Zelzate, deze tocht werd ingericht door wandelclub “De Kwartels” uit Groot Assenede. Wie deze club kent, weet dat de organisatie uitstekend is en garant staat voor een wandeling waarin de natuur een héél belangrijke rol speelt.
Na een straatje steken we een hoofdweg over en zitten meteen in het biljartvlakke polderlandschap waarin aardappelen, maïs, en koren de hoofdrol opeisen. We zijn hier als snel in Nederland waar we richting Westdorpe stappen, even later komen we in het natuurgebied “De Canisvliet”, ik kende het reeds van vroegere wandelingen maar nu bewandelen we een heel andere kant, altijd prettig natuurlijk en zo komen we in Westdorpe aan voor onze eerste kontrole in de hal van een landbouwbedrijf, hier eten en vooral drinken want de zon geeft ferm van katoen.
We trekken nu verder en gaan nu over de draaibrug van het kanaal Gent – Terneuzen, meer informatie over de brug kan u hier vinden, en gaan nu naar het mooie dorpje “Sas van Gent” met zijn kleine maar mooie centrum dat zeker een bezoekje waard is, rond het haventje zal je zeker geen honger en dorst moeten lijden. Na een ommetje door het dorp gaan we terug langs de draaibrug richting Westdorpe waar we even kunnen uitdampen in de kontrolepost van daarstraks.We stappen verder en gaan een hele andere kant van de Canisvliet belopen als vanmorgen en lopen geheel rondom een prachtige waterplas, toch even een afkoeling langs het water, even door de velden richting Zelzate, dan een stuk langs het kanaal en “Zelzate brug” die wegens werken een hele poos buiten strijd zal zijn. Even verder komen we in een mooi en heerlijk koel zaaltje voor onze derde kontrole en dan verder voor het laatste stuk dat ons nog enkele kanten van Zelzate laat bewonderen, nog even naast de kerk en de mooie wandeling zit er op. De foto’s van de wandeling kan u hier vinden.

2 opmerkingen:

Guy (= Gwy) zei

Onze parcoursmeester heeft gen internet. Ik zal je verslag doorsturen naar onze voorzitter (voor alle zekerheid, allicht heeft hij het al gelezen)

Unknown zei

@ Gwy The Alder, waarvoor dank.