9.4.09

Marathonwandeling te Kasterlee 50 km.


Zaterdag 4 april vertrok ik vanuit de startzaal in Kasterlee om 7:15 uur in de mist op weg voor een tocht van 50 km, ingericht door “De Pompoenstappers”. De Kempen zijn een garantie voor een rustig rondje bos wandelen, en het duurt dan ook niet lang of we zitten volop in de natuur. Na even stappen komen we in het bosgebied “Grootgoor” het is hier rustig, er zijn op dit stuk enkel de wandelaars van de 50 km. We steken een drukke baan over en terug in het bos richting “Kleingoor” wat verder een camping, dan door de “Rulheide” en het Koningsbos naar de eerste controlepost “Boslicht” na 9,2 km, een cola en verder op stap.
Op weg richting Lichtaart, wat we rechts laten liggen en dan door “Boskant” gaat het naar Achterlee waar we op een boerderij met aangebouwde tent onze tweede controle hebben na nog eens 9 km, Na een goed gevulde groentesoep met een boterham gaat het verder. Nu een korter stuk van 6,8 km, dit brengt ons steeds door bos naar Heerle en daar volgen we een heel stuk de mooie natuur van een waterloop, zo komen we in “De Hoek” en in Tielen waar het O.C. Tielen onze derde controlepost is. Enkele weken geleden was ik hier nog aan de start van een Euraudax. Wat eten en verder.
Hier maakt de 50 km een lus van 10,6 km, we stappen door de Robbenwijk, langs de Verbrande Hoeve, Baldau, en steken de Kleine Caliebeek over richting Hoge Rielen en dan door de Breemakker terug naar het O.C. Tielen voor een vierde controle, hier worden 2 cola’s gretig naar binnen gewerkt van de dorst en dan verder op weg.
We stappen door de schijnbaar eindeloze bossen naar controlepost “Boslicht” waar we onze eerste halte hadden, maar hiervoor moeten we wel nog eens 9,2 km stappen, hierbij komen we door de plaatsnamen als Kleinbroek, Hanedonken, Het Broek, De Zandkapel en langs Lichtaart terug naar de rustpost. Nog 5.2 km te gaan tot het einde, dus hier mag er gerust een Duvel op gedronken worden.
Voor het laatste gedeelte volgen we in het bos de loop van de “Grote Caliebeek” hier is het oppassen geblazen voor de uitstekende boomwortels die goed verstopt zitten onder het bladerdek, even verder komen we nog langs “Het Kabouterhuis” met bijbehorende speeltuin en even verder zijn we rond, de 50 km zitten er op en het is 16:15 uur als ik afstempel. Een pracht van een natuurwandeling, jammer voor het iets mindere weer maar daar kunnen we helaas niets aan doen, het was gelukkig de hele dag droog en dat is toch al mooi op zich.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Kim zei

Dit zal ik dan maar beschouwen als een sportieve weerwraak op de nederlaag van 3 januari zeker ? Wat dacht je bij de cola's in het OC, hier deed ik mijn kortste tocht ooit ?

Allez, nog een fijne dag. Kim

Unknown zei

@ Kim, ha ge weet het.