6.4.09

Grashopperstocht te Scherpenheuvel.


Zondag 29 maart gingen we met WSV Schelle op busreis naar Scherpenheuvel, stipt om 8:00 vertrokken uit Schelle maar blijkbaar had de chauffeur zin in een rondje Vlaanderen want we deden er meer dan 1 ½ uur over om in de startzaal te belanden, dan was het reeds overvol want om 10:00 uur waren er reeds 1805 wandelaars ingeschreven, dat beloofde. Een kwartiertje later kunnen we dan op weg voor 22 km.
Eerst een stukje door het centrum op weg naar de Basiliek waar we even rondstappen om dan langs de kruisweg af te dalen waar de mooie natuur van het Hageland op ons wacht. Als we beneden linksaf draaien komen we reeds in het veld en de zon komt zowaar meewandelen, we hebben hier zeker geluk. En dan komen we in het slijk terecht en is het schuiven en schaatsen. We stappen hier een stuk van 6.8 km richting Kaggevinne waar we in zaal “De Ketel” onze eerste controlepost hebben , wat eten en drinken en maar weer verder.
We verlaten het dorp en in de verte links zien we de stad Diest liggen, bergop gaat het nu naar rechts richting het “Prinsenbos” rechts in de verte zien we hogerop nu Kaggevinne liggen waar we vandaan kwamen. We komen nu in Assent, een deelgemeente van Bekkevoort, hier gaat het nu via een holle weg sterk bergaf, mag ook al eens, via het “Mierenberg wandelpad” komen we na 7,7 km aan in onze tweede controlepost van de dag, in zaal “Trefpunt”, hier is het op dat moment al wat rustiger en vinden we makkelijk een plaatsje om nog wat te eten en te drinken.
Het is 14:15 uur als we de zaal verlaten voor een laatste stuk van 7,2 km, en de bus vertrekt om 16:00 uur dus moeten we niet te veel meer blijven spelen onderweg. De volgende holle weg komt eraan en dat wil zeggen steil bergop in de drab, dus weer schuiven, een stuk hoger wordt het een zandweg die beter begaanbaar is , intussen belanden we tussen de velden en in de verte duikt de kathedraal op, maar ze sturen ons toch nog een heuvel op naar rechts, wanneer we boven naar links gaan mogen we nog eens genieten van een lekker modderbad waar geen ontkomen aan is. We staan er voor en we moeten er door, zo simpel is het. Nog veel bergop en wat minder bergaf later komen we moe maar voldaan terug in de startzaal die afgeladen vol zit. Er waren hier 3796 deelnemers en 80 daarvan waren lid van WSV Schelle, een mooi aantal. Stipt om 16:00 vertrekt de bus op de terugweg naar huis, en ook nu maakt de chauffeur er een ware rondrit van, geloof het of niet, als ik ooit nog eens in Scherpenheuvel kom ga ik voor die man een kaarsje branden dat hij de weg leert kennen, je weet maar nooit dat het helpt. De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

4 opmerkingen:

Kim zei

Zéér mooi daar !

maaike zei

Aan de foto's te zien heb je ook stralend weer gehad ! Ik heb er nog gewandeld met Kempentocht 1, maar dat was 's nachts.
En dat er zelfs in zo'n lenteweer slijk te vinden is ??? :-)

Ambigirl zei

Ik ben er nog nooit geweest maar je foto's laten zien dat ik er toch eens naartoe moet trekken.

Unknown zei

@ ambigirl, zeker doen, het is de moeite waard.