9.12.08

Naar zee.

Vanaf morgenvroeg trekken we nog eens voor een 3 tal dagen naar onze schuilplaats op de boerderij te Nieuwmunster, jammer genoeg zijn er geen wandelingen in de week aan de kuststreek, geen probleem, we zijn in het bezit van goede wandelboeken, waaronder "Groot wandelboek Vlaanderen" een uitgave van Lannoo en dan het boek "Stap voor stad, de mooiste wandelingen van Knack" ook een uitgave van Lannoo.
Ik vrees dat de dagen weer véél te vlug zullen voorbij vliegen. We keren dan zaterdag in de loop van de voormiddag terug huiswaarts want  in de namiddag is het Kerstmarkt in de school van de kleinkindjes.
Door de goedkope treintickets tijdens deze periode in het weekend zijn we in overweging om zondag deel te nemen aan de "Veurne-Ambachttocht - 21ste wandelserie van de Westhoek", zo kunnen we deze streek ook eens al wandelend verkennen.
Wedden dat het vlug maandag zal zijn. 

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wens je een hele aangename vakantie toe. Hopelijk zit het weer een beetje mee !!!

Unknown zei

@ maaike, bedankt, als het een beetje droog is zijn we al tevreden, een kinderhand is snel gevuld hé.

Guy (= Gwy) zei

Veel plezier ginder aan de zee.

En wat die 8€ trein tickets betreft, ik plan voor de weekends in januari toch wat wandelingen bij onze Waalse landgenoten. (Lessines, Namen, Stembert)

Unknown zei

@ gwy the alder, zo kom je ook al eens ergens anders natuurlijk, en dan nog een beetje besparen intussen is mooi meegenomen.

Anoniem zei

De wandeling met start te Adinkerke is een aanrader uit het 'Groot Wandelboek Vlaanderen'. Wel wat verder van Nieuwmunster, natuurlijk. Ook de moeite is de wandeling: wandelen langs 't Zwin (en niet zo ver). Je kan de folder daar in de VVV kopen.

Unknown zei

@ ambigirl, ik had gedacht aan de wandeling 63 te Damme en 72 te Ver-Assebroek, we kunnen dan verder nog zien, toch zeker bedankt voor de tip.

Anoniem zei

Hallo,

Hier gaat het ondertussen wat beter en kunnen we opnieuw onze wandelschoenen aantrekken. Met een beetje een kortere wandeling trachten we terug op peil te komen. We hebben in elk geval genoten van een ijskoude avondwandeling, maar dat is eens iets anders nietwaar. Hopelijk valt het aan zee beter mee en kunnen jullie genieten van een gezonde kuur zeelucht, wat noorderwind en uiteraard een beetje kerst-en eindejaarssfeer aan het strand. Het jaar loop stilaan op zijn einde en veel valt er niet meer te stappen dit jaar. Maar met verse moed kunnen we er volgend jaar opnieuw tegenaan. Groetjes uit een ijskoud Gent by night.

Unknown zei

@ Kathy en Joris, intussen is het fantastisch prettig weekend weeral voorbij gevlogen, prettig dat je terug op stap kan.

Anoniem zei

Hallo,
We doen het in elke geval rustig aan om terug een beetje in het ritme te komen en vooral te voorkomen dat we gekke dingen doen met die rugblessure. Het zou jammer zijn een plezante hobby te moeten opgeven door wat overhaast opnieuw kilometers te willen afleggen. Maar ja, als fervent wandelaar zul je wel kunnen beamen, het is nu eenmaal leuker in de vrije natuur dan binnen te zitten. We doen ons best en volgen alvast je goede raad op. Tot ooit ergens te lande...

Unknown zei

@ kathy en joris, dat laatste moet zeker lukken, ooit.