17.7.08

Vakantietip.


Nu het vakantieseizoen weer voor de deur staat wil ik jullie graag attent maken op het volgende;

Steeds meer mensen gebruiken een navigatiesysteem om zo snel en zuinig mogelijk op de plaats van bestemming te komen . . zo ook dieven.
Nog niet zo lang gelden was er het volgende gebeurde verhaal;
Een familie was op vakantie in een bungalowpark en had een leuke dagtrip gemaakt, ze gingen even terug naar hun bungalow om daarna uit eten te gaan en lieten hun tomtom even in de auto achter. Toen deze mensen slechts 5 minuten later weer bij hun auto kwamen was hun tomtom er uit gestolen.
Later op die avond werd deze familie gebeld door de buren, er was in hun huis ingebroken en er waren een groot aantal zaken verdwenen. Op tafel lag echter wel de tomtom met een geel post-it briefje erop met: "bedankt!"
De dieven hadden via de tomtom naar de woning genavigeerd, ze wisten immers dat de bewoners niet thuis waren, en hun slag geslagen alleen door de toets THUIS in te drukken.
MORAAL; toets in je navigatiesysteem nooit je eigen huisadres in (dat weet je immers) maar bijv. het adres van het politiebureau of de brandweerkazerne in je woonplaats. Natuurlijk moet je nooit je losse navigatiesysteem in je auto achterlaten maar soms kan dat niet anders.

Ik wens jullie allemaal een fijne en veilige vakantie toe en ga er vanuit dat je deze tip doorstuurt aan zoveel mogelijk mensen die nog op vakantie gaan.

Veel groetjes,

Geen opmerkingen: