24.6.08

4de Mars van de Genie te Burcht.


Zaterdag 21 juni ging ik dus stappen bij de mannen van de Genie te Burcht. Het was bewolkt bij ons vertrek uit de kazerne maar de temperatuur was goed en men had beter weer voorspeld en hoop doet leven. Voor een eerste lus van 8 km trekken we eerst op men degenen die de 5 km stappen, na een tijd gaan zij in het dorp links en laten ons achter. We gaan verder voor een eerste keer op de Scheldedijk richting Zwijndrecht ( het goedkoopste dorp van België, je betaald hier namelijk geen cent gemeentebelasting, goed hé). We gaan even in het groen en door het dorp op weg naar de kazerne voor onze eerste controle, nu zijn er al wat meer bekende gezichten.
We steken nu de drukke baan over en komen naast de fabriek Yton, door ieder gekend om zijn witte bouwstenen, linksaf en we stappen nu het fort “Kapitein Van Eerpoel” binnen, we gaan het gehele domein rond, op en neer, hier en daar wat klauteren, maar heel mooi om zien, het fort zelf, daar is het grootste gedeelte al van afgebroken, de hoofdingang is nog wat er overblijft. Terug de baan op en nu even naast de E 17 door de velden komen we in de Langestraat te Zwijndrecht voor onze volgende controle in het Gemeensschapshuis, het is hier héél druk dus stap ik onmiddellijk door.
De zon is er ondertussen flink doorgekomen en het is puffen geblazen, zelfs in T-shirt is het zweten, gelukkig gaan we voor ons volgend stuk door het lommerrijke bos, weer met prachtige varens en wilde bloemen, de vogels zijn er ook opgewekt van geworden, hier ontmoet ik nogmaals Manu Verreth, de bekende toneelspeler, voor mij zeker geen onbekende omdat ik hem kon fotograferen tijdens de wintertocht van WSV Schelle in het voorjaar, even groeten, een praatje en verder terug op de Schelde dijk maar nu richting Bazel. We gaan het hele stuk langs de dijk en uiteindelijk zien we aan de overkant Hemiksem en Schelle liggen, mijn thuisbasis, aan het veer gaan we rechtsaf en langs de Verkortingsdijk komen we aan bij “Kasteel Wissekerke” voor onze controle, in de kelders van het kasteel is een heuse toog ingebouwd in het geheel, het is hier heerlijk fris en een pint gaat er vlot in, het vochtgehalte van de mens moet op peil blijven met zulke warmte en 40 km is ook niet niks.
We gaan nu het dorp in via een statige poort uit de tijd dat er nog op geen frank werd gekeken en ook niet op een steentje meer of minder, verder even door het dorp maar nu volgt een stuk baanwerk van 9 km, hier is het zweten want er is nergens schaduw en geen spiertje wind, dus stappen en puffen. We komen nu terug in Zwijndrecht en hier gaat een cola 33cl door het keelgat, vlugger dan ze hem in het blikje kregen. Nog een laatste stukje langs het veer van Kruibeke en dan langs een kasseiweg waar waarschijnlijk nog Romeinen hebben gestapt, komen we aan de kazerne, de 40 kilometer zitten er op en het was een prachtige wandeling. En zoals we van de wandelingen bij het leger kennen is de organisatie tot in de puntjes geregeld.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 40 km.
Jaartotaal 2008 afgelegd; 1420 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 5258 km.
Aantal wandelingen 2008; 45.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 212.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verslag ! Ongelofelijk eigenlijk dat het ondanks de weersvoorspellingen toch zo warm was zaterdag...

Unknown zei

@ maaike, en of het warm was.