18.6.08

4 Jaargetijden - Zomerwandeling te Schoten.


Dinsdagmorgen 17 juni is het stralende zon als we vertrekken vanuit het sportpark “De Zeurt” te Schoten voor een wandeling van 18 km, bestaande uit 3 lussen nl. 8 km, 6 km en tenslotte nog een ommetje van 4 km.
Even een toertje door het sportpark en dan linksaf de dreef in waarvan we aan het einde rechtsaf gaan en de 4 km verlaten die hier rechtdoor trekt. We stappen voor de 8 km de autostrade over en gaan linksaf , eventjes een villawijk in en komen dan onmiddellijk in “Het Peerdsbos”. Hier lopen we enkele kilometer door de prachtige natuur, begroeid met meestal eik, beuk nu en dan wet sparren en dennen en daartussen overal varens, welke op sommige plaatsen zelfs tot manshoogte komen (of vrouwhoogte). Uiteindelijk lopen we naast de rand van het bos links en rechts de betonnen ommuring waaronder de HS spoorlijn loop om geen geluidshinder te veroorzaken, het geluid van de autostrade die daar nog eens achter ligt daarentegen komt wel goed door. We gaan terug over de snelweg en komen dan terug aan het vertrek voor een eerste controle.
Na een hapje eten terug op stap voor de lus van 6 km. Waar we eerst linksaf gingen stappen we nu rechtdoor een dreef in met aan de rechterkant allemaal bos en links statige villa’s die goed afgeschermd zijn voor nieuwsgierige ogen, aan het einde rechtsaf waar we nu rechts nog steeds het bos hebben en links de villa’s die reeds van een oudere generatie zijn, zo ook de bewoners ervan. Uiteindelijk komen we dan aan het kanaal “Dessel – Schoten” dat we voor een tijd volgen, het is hier heerlijk rustig, enkel de wandelaars en nu en dan een verloren fietser. Aan de eerstvolgende brug rechtsaf en daar even verder steken we de drukke Bredabaan over, nogmaals rechts en even verder zijn we terug op de controle.
Een drankje is welkom, nu nog een ommetje voor de laatste kleine lus, we volgen in de dreef nog even het stukje van deze morgen, steken de baan over en komen in de mooie natuur terecht, jammer dat het even naast de autoweg loopt, maar wat later gaan we er van weg linksaf en lopen naast een beekje terug in de rust met rechts braamstruiken waar de beginnende vruchten al liggen te pronken. Aan het einde van de weg rechts en de baan over en dan zijn we rond.
Eerlijk gezegd, dit was 18 km zuiver genieten, zowel van de wandeling als van de startplaats, tevens controleplaats, een pluim voor “SCOTA Wandelclub Schoten”.
De foto's van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog mooie stukjes natuur in een drukbevolkte streek.

Unknown zei

@ lumaj, aan groen geen gebrek in de Noorderkempen.