26.2.08

Weekendje weg.


Om een beetje te ontspannen trekken we voor een weekendje van vrijdag tot zondag naar onze schuilplaats op een boerderij te Nieuwmunster (Wenduine). Natuurlijk kunnen we dan van de gelegenheid gebruik maken om in de omgeving aan 2 wandelingen deel te nemen, net als vorig jaar trouwens. We gingen toen stappen in Damme en Torhout en dat zal nu ook zo zijn.
Op zaterdag te Damme was het verleden jaar van vrijdag op zaterdag een héél stormachtige nacht geweest met hevige regen, ’s morgens was dit niet veel beter maar we gingen toch op weg, om naast de Damse vaart schuin te moeten lopen tegen de hevige wind in. Na de middag ging het over met regenen en was de wind geminderd, gelukkig voor wandelclub “De Frisse Stappers Brugge”. We vertrekken in de Gemeenteschool, Brugstraat te Damme. Er is een gratis erwtensoep voor iedere deelnemer. Af te leggen afstanden zijn 6-12 en 21 kilometer Volgens de weerberichten zal het dit jaar van hetzelfde laken een broek worden, duimen dus maar en hopen op beter.
Zondag gaan we dan op weg te Torhout voor de ”24ste Verloren Kost Tocht”, een organisatie van “WSJV Nacht Van Vlaanderen”, deze organisatie kennende zal dit weer af zijn zoals gewoonlijk. Hier was het weer op zondag zonnig maar fris met toch nog een stevige bries, van mij mag het gerust het ganse weekend zo een weer zijn.
Hier gaan we stappen in het Houtland, een beetje op en neer, door de kasteeldomeinen van Wijnendale en Aartrijke en ook het Wijnendalebos.
We vertrekken hier in het Sportcomplex “Zaal De Mast” Industrielaan te Torhout. Af te leggen afstanden zijn 4-8-14-20-26-35-50 kilometer.
En dan zullen onze batterijtjes wel terug opgeladen zijn om terug richting provincie Antwerpen te trekken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja het weer was blijkbaar net hetzelfde als vorig jaar. En aan de Damse vaart kan het inderdaad flink waaien. Vandaar dat al die bomen daar scheef staan ;-)

Unknown zei

@ maaike, ha ge weet het, maar nu hebben we geen regen gehad, gelukkig maar.