13.2.08

19de Winterwandeling van WSV Schelle te Hemiksem.


Een nieuwe startplaats en een volledig nieuw parcours te Hemiksem was het menu voor de wandeling op 10 februari die parcoursmeester en voorzitter André van WSV Schelle ons zondag heeft voorgeschoteld. Een prachtige zonnige dag met weinig wind, en meer moet dat niet zijn om veel wandelaars te krijgen. Ik stap vandaag de 28 km.
Bij het verlaten van de start gaan we onmiddellijk achter de huizen door naast de spoorweg om langs de vroegere St. Annaschool op de Vlietdijk naast de Vliet naar de St. Bernardusabdij te stappen, onderweg doe ik een klapje met een bekend persoon nl. Manu Verreth alias Jomme Dockx. De abdij ligt er in de ochtendzon prachtig bij. Door de tuin gaan we naar de Schelde waar we een stuk blijven stappen om aan Callebeek veer rechtsaf te gaan en door het bos de vroegere kleiput van Hemiksem te bereiken waar nu de vissers het hoge lied zingen. Een halve ronde er rond en dan via de plaatselijke industrie met een ommetje en na 7.9 km de eerste controle te vinden in zaal “Het Welzijn”. Iets drinken en eten en dan ontmoet ik Guy van wandelclub “De Kwartels” die hier ook zijn stapje komt doen, verleden week was ik welkom bij hun wandeling te Oosteeklo. Hij vertrekt op 14 maart vanuit Frankrijk naar Santiago, langs deze weg, Guy, ik wens je een fantastische tocht en gezond terug in België.
We stappen nu een eindje door Hemiksem en komen langs kasteel “Cleydael” en gaan linksaf langs het golfterrein door de “Groenen Hoek” een villawijk op weg naar Wilrijk en Hoboken, onderweg hadden we een controle op Fort 8 na 8.3 km.
Verder op onze weg komen we in het privé terrein van “Kasteel Klaverblad” maar voor de wandelaars gingen de poorten open, waarvoor dank aan de bewoners. Langs het bos te Hoboken komen we terug in Hemiksem en na een lus van 8.7 km voor onze derde controle in zaal “Het Welzijn”, het is hier nu “vollen bak” zoals wij dat zeggen. Een goede pint want het is toch lekker warm buiten, zeker als men een beetje doorstapt.
Terug op weg gaan we via “Het Zinkval” met een ommetje terug naar de startzaal na nog eens 3 km. Ook hier zit het nokvol, maar de zaal is meer dan groot genoeg om de 1426 deelnemers op een rustige manier te laten napraten over deze prachtige wandeling. Aan iedereen bedankt, het was een toffe dag.

Mijn foto’s kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 28 km.
Jaartotaal 2008 afgelegd; 267 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 4105 km.
Aantal wandelingen 2007; 10.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 177.

Geen opmerkingen: