27.12.07

Brugse Binnenste Buiten Kerstwandeling.


Zaterdag 22-12-2007 trokken we onder een hemelsblauwe vrieslucht naar Brugge voor de stadswandeling ingericht door wandelclub “De Brugsche Globetrotters”, toen we even over 10:00 uur vertrokken vanuit het KTA in de Rijselstraat te St-Michiels Brugge, voor onze wandeling van 20 km waren er reeds 613 stappers onderweg door de Brugse straten. Het werden uiteindelijk 23 km volgens mijn GPS, maar daar kunnen we geen meter spijt van hebben. Alle straten opnoemen waar we langs komen ga ik niet doen, want daar ga ik alleen maar kramp van in de vingers krijgen, de hoofdpunten, of de voor mij belangrijke punten wil ik wel vermelden. Vertrekkende vanuit het KTA en de Spoorwegstraat gaat het naar de Boeveriestraat, in het Godshuisje op de hoek van de Boeveriestraat en de Gloriebusstraat woonde mijn Peetoom tot hij aldaar overleed in feb.1970 ver boven de ouderdom van 80 jaar. We gaan linksaf en rechtsaf naar “’t Zand”, een ware mensenzee voor de markt hier.
Via een wirwar van straten komen we in de Steenstraat op weg naar de Grote Markt waar er Kerstmarkt is, via de Breidelstraat naar de Burg met het prachtige Stadhuis en de Heilige Bloedkapel, door de Blinde Ezelstraat naar de Vismarkt, ook hier is het Kerstmarkt. Zo komen we na ongeveer 7 km aan de Ezelpoort die we onderdoor gaan om dan in de Ezelstraat in café “De Vismijn” onze eerste controlepost te hebben, een warme groentesoep doet ons ontdooien en gaan dan verder.
We stappen langs de vele Brugse reien, de nog overblijvende windmolens, het “Guido Gezelle museum”, tevens was het zijn geboortehuis, verder langs de St. Anna kerk naar de St. Annarei waar we in St. Anna school onze 2de controlepost hebben, in het bovenzaaltje is het heel druk maar uiteindelijk vinden we toch een zitplaatsje en geraken even aan de praat met enkele medewandelaars. Een broodje en een drankje en terug op weg.
Voorbij de St. Annarei gaan we linksaf en na een tijdje komen we in het Koningin Astrid park, hier maken we een ommetje langs de dichtgevroren vijver en stappen verder langs het Colettijnenhof om uiteindelijk over het bruggetje het Begijnhof binnen te gaan waar we het verlaten langs de poort uit 1776, langs de Wijngaardstraat naar het Walplein. Hier in de brouwerij “De Halve Maan” hebben we onze 3de controlepost, de moeite van een bezoekje meer dan waard, het is trouwens een héél gezellige brasserie en dito restaurant. Hier laten we ons een huisgebrouwen “Brugse Zot” goed smaken. Ook Linda en Ronny waren hier voor hun controlestop.
Verder langs de Dijver en de Oude Burg komen we op de Simon Stevensplaats terecht, ook hier een drukte van jewelste op de Kerstmarkt. We gaan dan op weg naar het “Oude St. Janshospitaal waar we in zaal “Het Heershuis” onze 4de controlepost hebben. Hier nemen we nog een versnapering en beginnen dan aan onze laatste 3 km naar de plaats van vertrek van deze morgen.
Hier laten we ons een heerlijk bereide hutsepot met een goed stuk worst smaken, na een winterwandeling gaat dat er met veel smaak in. Het is nu 16:00 uur, er zijn reeds 3031 inschrijvingen en men kan nog tot 17:00 uur inschrijven, dat belooft. Een pracht van een wandeling, goed voor een stip in de Marching voor volgend jaar, zeker en vast. En nu op weg want het is nog 120 km bollen naar huis.
De foto's van de wandeling kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 23km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 2141 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3771 km.
Aantal wandelingen 2007; 86.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 164.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, Brugge is zeer fotogeniek. Een goed oog achter de camera erbovenop en je kunt niet anders krijgen dan prachtfoto's. Zeer mooi gedaan. Alsof ik er zelf bij was :-)

Anoniem zei

Ja, je kwam van ver om 20 km te stappen. Voor mij was het een thuismatch en een jaarlijkse traditie.

Unknown zei

@ maaike, voor mij vind ik de verplaatsing wel ver maar de moeite toch altijd waard.

Guy (= Gwy) zei

Hoi Freddy, Brugge is steeds boeiend. Ik neem die stad ook geregeld in mijn wandelprogramma op.
En mag ik van de gelegenheid profiteren om jou en de jouwen een goed en gezond 2008 toe te wensen?

Unknown zei

@ gwy the alder, bedankt en mag ik u en de uwen hetzelfde toewensen.