27.11.07

9de Horizontocht 50 kilometer te Mazenzele.


Het was klokslag 7 uur toen ik op zaterdag 24-11-2007 op weg ging voor mijn 7de 50 kilometer tocht dit jaar, even met de zaklamp zoeken waar we lopen want het is pikdonker op de aardeweg waar ik ben. De maan staat in al haar glorie boven mij aan de heldere hemel, maar hiermee kunnen we toch niet genoeg zien dus een lamp is zeker nodig, rond 8 uur is het wat lichter en kunnen we zo genoeg zien. We gaan via Droeshout en Opwijk terug naar Mazenzele voor onze eerste controle na 7,4 km in zaal Houtekeet, hier krijg ik een Centwafel na de stempeling, ik eet een broodje met koffie om wat op te warmen en weg.
Slijk en modder en bergop en bergaf, dat is ons deel in deze wandeling en dat maakt het zeker niet simpel om te stappen, we gaan door het Kravaalbos op weg naar Asbeek voor controle nr 2 na 6,9 km in de parochiezaal, hier krijgen we soep met brood voor het bonnetje dat we kregen bij de inschrijving voor de 50 km, lekker warm en goed van smaak, zo mag ik ze ook en terug op weg. Door de leemgrond die aan de schoenen blijft plakken wegen mijn schoenen wel 5kg het stuk en dat maakt de tocht nog zwaarder, de zon komt er nu goed door en dat maakt het een stuk aangenamer. We maken nu een lus van 9,8 kilometer en komen terug in de parochiezaal te Asbeek, nu krijgen we een Leo wafel en ook de bagage is nu beschikbaar.
Terug weg en nu stappen we richting Affligem waar we voorbij de abdij een controle hebben in café "De Oude Brouwerij" na 7,2 km, dit is natuurlijk een uitnodiging om een blonde Affligem naar de eeuwige jachtvelden te helpen met de suikerwafel die er straks zal moeten aan geloven, nog wat eten ook en terug op pad. Nu maken we een lus van 6,5 km en stappen het dorpje Meldert binnen voor onze 4de controle, ditmaal in café "Marina", hier is het een Mars die moet zorgen voor de nodige suikers, een Hoegaerden van het vat is hier mijn drankje en dat voor 1,20 euro, waar ga je het nog vinden.
Ditmaal gaat het richting Moorsel en dan naar Baardegem waar in café "Ingrit" onze 5de controle is na 43,8 km in totaal, hier krijgen we een knaap van een appel bij onze afstempeling, nu zitten mijn zakken toch echt vol, hier nog een Maes pils voor 1 euro, het wordt nog beter, straks is misschien alles gratis.
Nu nog de laatste loodjes en het is een loodje van 5,3 km dat ons terug naar Mazenzele brengt in de St Pieterszaal waar ik vanmorgen vertrokken ben en het is nu juist 16:08 uur, niet slecht gestapt. Ik heb nog een bonnetje voor een gratis consumptie naar keuze en daar ga ik toch geen water voor vragen ik zou wel gek zijn, een goede Duvel na gedane arbeid is héél welkom. Deze Duvel is ook een beetje om te vieren dat ik na deze wandeltocht de kaap van de 2000 km in één jaar heb bereikt in 2007, dit was mijn betrachting met nieuwjaar en het is nog gelukt ook.
De foto's kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 50 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 2030 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3660 km.
Aantal wandelingen 2007; 81.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 159.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat dat je je streefdoel bereikt hebt. Op naar de volgende 2000 km!

Unknown zei

@ ambigirl, natuurlijk, maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn, vrees ik.