8.1.07

Wandeling te Lille-Poederlee.


Op zaterdag 06-01-2007 zijn we met ons drietal, Ludo, Danny en ikzelf thuis vertrokken rond 7:00 uur, tamelijk vroeg zal je zeggen, maar we wilden een tocht maken van 30 kilometer en we moesten toch naar het hartje van de Antwerpse Kempen, een goede 48 kilometer bollen. Zonder problemen onderweg en na de inschrijving gaan we onderweg voor onze eerste tocht van dit jaar.
Een beetje aan de frisse kant maar voor de tijd van het jaar toch uitzonderlijk zacht, het weer valt mee al is het nog donker bij ons vertrek. De eerste controlepost na 4,7 km en dat is altijd goed voor een broodje en een dampende kom prima tomatensoep en daarmee is een laagje gelegd voor de komende kilometers. De tweede post na nog eens 4,9 km met hetzelfde scenario. Nu gaan we beginnen aan het echte werk want er wacht ons een lus van 7,8 km door de prachtige Kempische bossen.
Opvallend eenzaam stappen we verder en vermoeden dat de meeste wandelaars voor een kortere tocht hebben gekozen want kilometers lang komen we geen levende ziel tegen in de bossen rondom Lille. Stilaan komen de wandelaars terug samen op de landelijke wegen waar de verschillende afstanden samenkomen in de voetbalkantine waar we de eerste halte hielden. Het is intussen middag en het is beginnen regenen en dat was voor de rest van de dag het geval.
Door de regen van de vorige dagen was het allemaal slijk, modder en water, zodat iedereen een broek droeg van dezelfde kleur, nl. een modderkleur. Nog een lus te doen van een dikke 8 kilometer en nog eens een laatste stuk naar Lille en dan konden we ons een beetje gaan opwarmen op de aankomst, verzopen kiekens hadden er niks aan.
Door het slechte weer bijna geen kans op een fotootje, dus gingen we maar met een magere buit naar huis voor een warme douche en die zou deugd doen, we konden beter onze klederen aanhouden, dan waren ze ineens terug toonbaar. Morgen misschien beter.

Afgelegde afstand; 30,3 km.
Jaartotaal afgelegd; 30,3 km.
Totaal afgelegd; 1676,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 1.
Totaalaantal wandelingen; 79.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er mooi uit.
Ik hou ook van wandelen in natuur, en dan vooral om te fotograferen.
Mocht ik ooit eens naar Belgiƫ gaan, dan hou ik dit wel in mijn achterhoofd.

Maxentia de Beauvais zei

een mens zou er zowaar goesting van krijgen!

Unknown zei

@ maxentia, ik zal u zeker niet stoppen.

Unknown zei

@ greesje, zeker doen in de Kempen.

Anoniem zei

Mooie foto's.
Las nog in De Metro: Wandelaar zoekt peter : www.rllk.be
Iets voor jou?

Unknown zei

@ buddha, Dit is meer iets voor mensen uit de streek.