22.1.07

Rondom Brugge - Brugse Vesten tocht.


Ik vertrek op zaterdag 20-01-2007 in de Magdalenastraat vanuit het St-Lodewijkscollege te St-Andries, Brugge en gaan om de hoek langs de spoorweg om zo aan de Smedepoort te komen en verder te stappen richting Station, de straat over te lopen langs de Bouverievest en daar vinden we het Oud Waterhuis en hier zijn al de eerste sporen van de zware storm van donderdag ll. te zien. Overal afgeknapte takken en omgewaaide bomen en dit blijft zo de ganse wandeling, ze hebben Brugge niet gespaard en men zal hier nog een aardig stukje opruimingswerken hebben.
Nu stappen we aan het Bargeplein over de brug langs de Katelijnevest, de Gentpoortvest en aan de Boninvest over de brug rechtdoor de Kazernevest het pad omhoog naar de molen, de Kruisvest, Sasplein, Wulpenstraat, Komvest en blijven langs het kanaal lopen over de Krakelebrug en komen tenslotte in de St Pieterzuidstraat aan de veiling in een café voor onze eerste controle. Intussen is het een druilerige regen met een harde wind die ons het leven zuur maakt.
Hierna stappen we langs de ingang van sportcentrum Tempelhof, onderdoor de spoorwegbrug en verder gaan we rond de St Pietersplas, hier is het één grote modderpoel en het water komt tot aan de enkels, verder langs de Blankenbergse steenweg, St Pieterskerklaan, Eriestraat, Vaartstraat en Kasteelgeleed terug naar de St Pieterzuidstraat voor een 2de controle.
Nu straat in en uit naar de Steenkaai, en Houtkaai naar de ingang van het Waggelwater en terug straatje in en uit tot de 3de controle in de Davidstraat. Terug op weg en intussen is het toch gestopt met regenen en we lopen op de Buiten Smedenvest en de Buiten Smedenpoort, de Acht Zaligheden naar de Gistelse Steenweg voor een 4de controle. Verder de J. Britostraat naar de ingang van domein "Koude Keuken", Fazantlaan, Kloosterveld en terug straat in en uit terug naar de Magdalenastraat. De 32,5 km zitten er op en ik ben nat tot op het bot want door de hevige wind was het onmogelijk om een regenscherm te gebruiken of je kon zo terug naar de winkel om een nieuwe te gaan kopen.
Na de wandeling wacht ons een lekkere Vlaamse hutsepot en die heeft heerlijk gesmaakt. Hier kom ik volgend jaar zeker terug, en nu nog 110 kilometer terug naar huis voor een warme douche want vanavond wacht nog een wedstrijd biljart. Van een drukke dag gesproken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, de Sint-Pietersplas was inderdaad een ploeterboel. Ik was blij dat we daar voorbij waren. En de Koude Keuken was echt een jeugdherinnering die terug bovenkwam.
Gelukkig had je nog hutsepot. Toen ik enkele jaren geleden deze wandeling deed spaarde ik al m'n honger op en bleek toch wel dat de hutsepot op was. Dan maar frikandellen en frieten genomen.
Belange niet zo lekker...
Groetjes, Maaike

Unknown zei

Ja, een stapje rapper kan nooit kwaad, al was het maar voor de hutsepot.

Sana follia zei

De hutsepot kan nooit zo goed geweest zijn als die van de bomma :p

Unknown zei

@ katjesnest, dat is een waarheid als een koe, maar hij was toch lekker en zeker met doornatte botten.

Guy (= Gwy) zei

Wij zijn in het Gentse in de wandeling van De Dartels wat gespaard gebleven van het geploeter. Maar eerlijk gezegd was het parcours aangepast.
Een hutsepot hadden we hier niet, wel lekkere soep.

Unknown zei

@ wid, mijn vaste wandelmaat was eveneens naar Gent getrokken omdat ik nogal vroeg naar Brugge wou vertrekken,volgens zijn verhal hebben jullie dan weer meer en hardere regen moeten verteren. Hopelijk is het volgend weekend beter.

Anoniem zei

Je bent op plekken geweest waar zelfs ik nog nooit een voet gezet heb, en ik dan maar beweren dat ik Brugge binnenstebuiten ken.

Unknown zei

@ smiling cobra, het binnenste kende je al, nu het buitenste nog hé.