5.12.06

In het water gevallen.


Omdat we voor het weekend van vrijdag 1 december tot en met Maandag 4 december aan zee zouden zijn hadden we wandelingen voorzien voor zaterdag en zondag. Op zaterdag na een uitstekend ontbijt in het hotel reden we naar Moeren, een deelgemeente van Gistel , woonplaats van de voormalige Leeuw van Vlaanderen . Toen we aan de kust met de auto vertrokken naar Moeren hetgeen 35 km rijden was, leek het ons ondanks een dik wolkendek, dat er veel kans inzat dat we toch, met een beetje geluk aan onze kant, de dag droog zouden doorbrengen. Mede door de sterke wind hadden we daar zeker meer kans voor.
Maar er bestaan de dag van vandaag geen zekerheden meer, en zeker als het over het weer gaat. Hoe verder we van de kust wegreden hoe donkerder en dikker de bewolking was en even later was het zelfs beter om de lichten van de auto te laten werken. Het was dan intussen beginnen regenen maar hoe dichter bij de bestemming, hoe harder het regende en het zelfs nodig was om de ruitenwissers op de hoogste snelheid hun werk te laten doen.
Bij aankomst aan de kerk in Moeren was het duidelijk dat het hier met zulks een wind een hopeloze opgave was om met een regenscherm enige beschutting te zoeken tegen het hemelwater dat bleef neergutsen tot het water in de straat stond. Hier konden we niets komen doen, zeker niet omdat de wandeling ons langs de dijken van de moeren (overstromingsgebieden) zou brengen.
We besloten om dan maar terug naar de kust te rijden met een ommetje langs Nieuwpoort, een van onze lievelingsplekjes aan de kust omdat je er zo heerlijk kan wandelen langs de haven. Je gelooft het of niet maar bij het naderen van de kustlijn was er geen regen meer te zien, wel dikke grijze wolken en veel wind, maar het was droog en dat was al veel waard.
Het was nog steeds een grijze bedoening op de zeedijk maar er konden toch nog enkele fotootjes af, met een nieuw toestel moet je trouwens veel oefenen heb ik horen zeggen. Deze wandeling konden ze ons toch niet meer afnemen, al was het een groot verschil toen we hier in september op bezoek waren tijdens ons verlof, je zou toen zowaar je vel uitgedaan hebben door de warmte.
Ach wat, morgen zou misschien alles beter zijn.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

De deelgemeente van Gistel was vermoedelijk Moere, zonder n. Ik had je nochtans gewaarschuwd dat het ging stormen, meen ik me te herinneren.

Unknown zei

@ smiling cobra, het is inderdaad zonder n, en je had me gewaarschuwd maar ik kon toch niet weten dat je zo veel bonen ging eten.

Anoniem zei

Inderdaad is wandelen langs de Nieuwpoortse haven zalig!

Unknown zei

@ cursief huigje, zeker en vast maar liever toch bij een beetje meer zonneschijn dan zaterdag.

Anoniem zei

Ik heb zaterdag ook een heerlijke wandeling gemaakt van zo'n 2,5 uur. Het weer hier in Waals-Brabant viel precies dan toch nog mee want wij bleven droog.

Unknown zei

@ xixarro, Belgiƫ is een stofdoek groot en toch kan het weer zo verschillen.

pierre du coin zei

Toch goed dat je naar nieuwpoort getrokken bent. Anders was de wandeltrip helemaal in het water gevallen.

Unknown zei

@ pierre du coin, zeker en vast, en nat tot op de blote kl.....