30.5.07

50 kilometer stappen te Stekene.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde wandelclub "De Smokkelaars" op Pinksterzondag hun jaarlijkse wandeling me verschillende afstanden, maar met als kers op de taart ook een omloop van 50 kilometer.
Na een nacht hevige regen en onder de vroege morgen zelfs nog wat gerommel en geflits maak ik me klaar om naar Stekene te rijden. Gelukkig is het al gestopt met regenen want 50 km in de regen stappen is zeker geen leuk vooruitzicht. Eenmaal door de Kennedytunnel komt men in Oost-Vlaanderen en daar begon het zowaar terug te regenen, maar eens in Stekene is het terug gestopt.
Op de parking van de sporthal, die als vertrekplaats dienst doet staan reeds heel wat wagens, zo een tocht van 50 doe je best met vroeg te vertrekken en 6 uur is een mooi uur, je hebt dan ruim de tijd om aan te komen en eventueel onderweg wat rustiger aan te doen op het laatste.
We vertrekken via een straatje en trekken dan het veld in waar we direct een splitsing hebben en zonderen de wandelaars voor de 50 zich af van de rest. Even verder ontvangen we een aparte controlekaart die alle stempels zal moeten bevatten om recht te hebben op je gratis T-shirt.
We trekken langs de "Gelaagvijver", ook hier dus een stille getuige van een gewezen baksteen nijverheid, het klaart een beetje uit en het wordt ook wat warmer als we in Sinaai aankomen in de eerste controlepost na 8,3 km op een boerderij. Wat eten en drinken en verder door het natuurgebied "De Bagaert" en verder door het bos op weg naar controlepost 2 te Klein Sinaai na 7,4 km.
Nu gaat het richting Moerbeke voor een stuk van 8,7 km waar we door de mooi begroeide velden van koren, tarwe, suikerbiet en maïs en via de dijk belanden we langs grenspaal nr. 292 in Nederland. Na enkele km komen we terug op Belgische bodem via grenspaal 294 en op controlepost nr.3. Terug wat eten en drinken en in het zonnetje trekken we verder terug richting Nederland, weer een wipje over de grens en enkele km verder gaan we bij grenspaal nr. 283 terug België binnen, de geschiedenis van deze grenspaal kan je hier lezen en na 8.3 km komen we bij controlepostpost 4 te Moerbeke, ditmaal bij een tomatenkwekerij.
Nu op weg voor 5,1 km voor een stukje naar Stekene waar controlepostpost 4 in een parochiezaaltje gelegen is, een hap en een cola of 2 verder doen we een lus van 6,3 km met onderweg een geheime controlepost, kwestie om de foefelaars er uit te zeven. Door bos en veld komen we terug in het zaaltje en met een volle kaart nu op weg naar de finish die 5,5 km verder ligt op een plaats ergens aan de andere kant van Stekene, de buit is binnen, de 50 km mooie wandeling zit erop. Het was mooi.
Het T-shirt ontvangen in ruil voor de volle kaart, het wandelboekje laten afstempelen, nog wat drinken en een beetje napraten en dan huiswaarts voor een oververdiende douche.
Afgelegde afstand; 50 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1081,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2720 km.
Aantal wandelingen 2007; 42.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 120.
Een reactie posten