8.5.07

Ze waren er allemaal.


De wandel tweedaagse van Blankenberge op 5 en 6 mei 2007 was een echte meevaller van formaat, goed weer, het regende niet, dus hadden we daar al geluk mee. Het was wel tamelijk zwaar bewolkt met een ferme zeewind maar men had zon voorspeld in de loop van de dag en die voorspelling is dan ook waarheid geworden, ze kunnen het wel, als ze maar willen.
Door onze voorinschrijving ging het tamelijk vlot om de start te kunnen nemen en hierdoor hadden we ook nog een vermindering van 2 euro per persoon, en zoiets is toch meegenomen. Een massa volk op de markt te Blankenberge en de sfeer zat er meteen in.
Internationaal gezelschap te koop, een greep van wat ik heb gezien, Duitsers, Nederlanders, Engelsen, Schotten (zonder kilt, in broek dus), Spanjaarden, Portugezen, Japanners, Thai, Denen, Noren, Zweden, Oostenrijkers, Indonesiƫrs, Zwitsers, en bij toeval waren er zelfs Belgen vertegenwoordigd.
Het is best mogelijk dat er nog meerdere landen aanwezig waren die ik niet vermeld heb. Onder de deelnemers ook vele militairen, Nederlanders, Duitsers en de Belgische Militaire School voor Onderofficieren was vertegenwoordigd met 5 pelotons, dus mogen we met fierheid zeggen dat het leger waakte. Onder hen waren er ook bij van de medische dienst en ik heb die militairen meermaals puik werk zien doen bij deelnemers die in het sukkelstraatje terecht waren gekomen, en dat waren er echt niet weinigen. Volgens mij, meestal mensen die echt niet gewoon zijn om vele kilometers te stappen en niet weten aan welk avontuur ze beginnen. Toch moesten, jammer genoeg ook de ziekenwagens regelmatig uitrukken met veel geloei, maar meestal veel het nog wel mee. Een pluim voor de organisatie, want die was tot in de puntjes geregeld.


Een reactie posten