26.2.09

Nationale Wandeldag 2009.


Klokslag 7:00 uur vertrekt WSV Schelle met 2 autobussen clubleden naar de Nationale Wandeldag, dit is de officiële opening van het wandelseizoen, maar velen onder ons zoals ik, stopt het wandelseizoen niet omdat we de ganse winter doorstappen. We rijden eerst naar Puurs, hier is het hoofdgebeuren voor de provincie Antwerpen. We doen hier even een acte de presénce met de club, dit is zeker belangrijk voor onze club omdat wij volgend jaar op 28 februari 2010 de inrichtende club voor de provincie Antwerpen zijn, en intussen eens rondkijken hoe de organisatie van zo een omvang in zijn werk gaat, “stelen met de ogen”, noemde men dat vroeger. Om 8:45 uur vertrekken we dan naar Genk waar het gebeuren is voor de provincie Limburg.
10:30 is het dan als we in een druilerige regen aankomen in de sporthal van Genk die toch nog een stuk van de stad af ligt, een zeer grote ruimte om te zitten voor de inschrijving, het gebouw geeft ook nog onderdak aan het zwembad van de stad. Om 11:00 gaan we dan de motregen in voor een wandeling van ongeveer 20,5 km, veel foto’s zullen er jammer genoeg niet genomen worden in zulke natte omstandigheden. Meteen het bos is waar we een hele tijd in ronddwalen en de splitsingen van de afstanden volgen elkaar ook snel op zodat we al snel met 15, 20 en 30 km over blijven. Het gaat door het bos verder en even komen we naast de autostrade waar we aan de overzijde Winterslag zien liggen. We komen verder in het stadscentrum aan waar onze eerste rustpost is na 6,2 km. Hier is het een drukte van jewelste, de ruimte voldoet in geen geval aan de vereiste van grootte, zeker niet omdat de 20 en 30 km hier tweemaal moeten zijn, een gegeven dat tegenwoordig meer en meer voorkomt, na wat zoeken en rap zijn vinden we dan toch nog een zitje, aan zoiets zullen we volgend jaar zeker aandacht moeten aan besteden.
Na een drankje en een boterham stappen we verder. Eerst even door de stad maar dan terug de natuur in. Zo komen we in het plaatsje Termien en hierna volgt een pracht van een lus, gelukkig is het intussen gestopt met regenen, ongeveer 6,8 km lang door bos en hei, en het gaat hier soms flink op en neer. Zo komen we terug in Genk op weg naar dezelfde rustpost, intussen is het 14: 30 uur en het is nu reeds veel rustiger in het lokaaltje, daar zijn we uiteraard niet kwaad voor. Een Grimbergen later (bij gebrek aan Duvel) staan we dan terug op straat voor het laatste stuk van iets meer dan 7 km.
Het wordt nu een straatwandeling met de nadruk op huisjes kijken, maar vooral kasten van villa’s bekijken, gelukkig komen we dan nog door het prachtige stadspark en toch nog een strook bos waarna we terug aan ons punt van vertrek aankomen. Het is 16:00 uur en de bussen vertrekken om 17:00 uur, dus kunnen we ons hier nog tegoed doen aan donkere Grimbergen of 2, de dorstigen laven is een werk van barmhartigheid en daar doe ik graag aan mee. De teller van het aantal deelnemers bij “WSV De Heikneuters” stond dan op 5189, een mooi resultaat voor een mooie wandeling, jammer dat de zon de grote afwezige was. Om 17:00 uur stipt vertrekken we dan terug richting Schelle waar we rond 18:30 behouden aankomen.
Aan alle lezers, dus zeker noteren in uw agenda: 28 februari 2010 Nationale Wandeldag te Schelle. Kijk dus regelmatig eens op de website van WSV Schelle die je hier kan vinden: http://www.wsvschelle.be . Tot dan of ergens onderweg in Belgenland.
De foto’s van deze wandeling kan je hier vinden.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat er geen Duvel was. Grimbergen vind ik totaal niet lekker. En jammer dat je regen had. Maar ja, wandelaars zoals wij overleven alles :-)))).

Anoniem zei

Ik denk dat ik nu virtueel in alle provincies meegewandeld heb op de Nationale Wandeldag. Genk ontbrak nog maar met jou verslagje en foto's is dit deeltje van België nu ook verkend

Unknown zei

@ ambigirl, zeker de moeite waard om eens te gaan wandelen daar.

Unknown zei

@ maaike, alles of toch veel.

Anoniem zei

Een mooie try-out Freddy, het nuttige aan het aangename koppelen, en dit gelijk op 2 plaatsen ! Ja, het zal alle hens aan dek zijn volgend jaar, enkele duizenden wandelaars ontvangen, wij hadden er op onze Zimmertocht bijna 3000 en da's al een overrompeling ... goede moed !

BR, Kim

Unknown zei

@ kim, ja Kim, de tijd brengt raad hé.