25.11.08

11de Aawe Kleiretocht te Aartselaar.Zondag gingen we op stap bij “De Schorrestappers” te Aartselaar met vertrek in zaal “De Koekoek”. In onze kindertijd hebben we hier ooit de hele grote vakantie doorgebracht, het was hier dan een enorme speeltuin, jammer genoeg, allemaal geschiedenis. Jullie denken nu die naam van die wandeling, waar slaat dat nu op, heel simpel, het is geschreven in het dialect van de Rupelstreek en wil zeggen in het ABN, 11de Oude Klaretocht, juist ja, Jenever dus, men kreeg gratis een borrel bij inschrijving, wij hadden wijselijk besloten om deze neut na de wandeling op te souperen.
Na inschrijving gingen we onder een loodgrijze hemel op pad voor een wandeling van 21 km. Het was koud en grijs maar het was toch nog droog en alles was wit gevroren, altijd mooi om zien. We gaan via het Lindenbos en de velden op weg naar de wijk Predikherenvelden, langs rustige wegen komen we Reet dorp ingeschoven want op vele plaatsen lag het er nog gevaarlijk glad bij, hier hebben we na 7 km onze eerste controlepost in feestzaal “Gildenhuis”, een zeer ruime en gezellige zaal, even later kan ik hier ook Linda en Ronny begroeten, door de Euraudax wandelaars onder ons goed gekend.
Een lekker warm soepje later zijn we terug op weg voor een plaatselijke lus van 8 km. Het dorp door en langs de kerk gaan we door het park “Koningin Astrid”, even later zijn we terug op de hoofdweg en komen langs “Kasteel Laarhof”, via de Vosberg omhoog om op de top linksaf het bos in te trekken te Rumst. Als we dan terug in de velden komen zijn de jagers op pad, een van hun honden zat een joekel van een haas achterna, gelukkig kwam het slachtoffer onze kant uit op topsnelheid, en omdat wij hier liepen kon er niet geschoten worden, dus onze dagelijkse goede daad zat er daarmee op. En langs wegel en veld komen we terug aan onze controlepost, nu moet er toch een Duvel aan geloven als beloning voor het redden van een hazenleven. Hij smaakt, kan je het geloven.
We gaan terug op stap, ditmaal trekken we richting Boom om dan weer terug richting Reet te stappen langs heel rustige wegen, Nu en dan valt er zo een klein wit vlokje als we terug in de velden stappen richting Aartselaar. De vlokjes worden groter en komen sneller na elkaar als we terug aan de startzaal komen, juist op tijd zou ik zeggen, we hebben toch een beetje medelijden met de stappers die nu nog gaan vertrekken. Stempelen en natuurlijk onze gratis jenever opdrinken en dan kunnen we op weg naar huis. Als we daar aankomen is de sneeuwhel losgebroken, maar dat is nu onze zorg niet meer. Een zeer goede wandeling met een goede startzaal en ruime controlepost, zo zien we het graag.
De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch nog wat landelijkheid te ontdekken in een nochtans druk bewoonde streek.

Unknown zei

@ lumaj, daar mogen wij zeker niet van klagen.