8.4.08

Euraudax te Londerzeel.


Vanaf 8 uur begint het café Stappes aan het station te Londerzeel langzaam vol te lopen, ze komen van alle kanten van het land, maar ook horen we Nederlanders en zelfs Duits, Keuls nog wel, we horen ook Brugs en mensen uit Poperinge, ook Oost Vlaanderen en de provincie Antwerpen mogen niet ontbreken. Even voor 9 uur nog enkele mededelingen en klokslag 9 gaan we dan op weg onder leiding van Kim die vandaag onze kopman zal zijn, voor sommigen een trip van 25 km maar voor de meesten onder ons zullen dat er 50 worden.
Langs smalle paadjes en tussen de verzopen weilanden gaan we richting Steenhuffel waar onze eerste wagenrust is aan de kerk en tegenover de brouwerij Palm. Intussen was het al beginnen regenen en zo te zien zal dat niet zo vlug gedaan zijn, dat beloofd.
10 minuten en een broodje met haring later gaan we verder. Onderweg maak ik dan eindelijk persoonlijk kennis met Maaike, we kenden elkaar vanuit de blogwereld maar daar was het tot hiertoe bij gebleven. Zo raakten we aan een heel gezellige babbel en vliegt de tijd en ook de kilometers, ook haar broer Joost is op de wandeling en ook met hem is het heel prettig babbelen, ik had hem al ontmoet tijdens een vorige 50 km Euraudax te Terhagen. Zo komen we nog steeds in de regen aan te Lippelo voor onze 2de wagenrust na 16,5 km, 10 minuten rust, met nog een broodje en een drankje.
Van hieruit stappen we door Lippelobos en langs het kasteel “Hof te Melis” verder om na een hele omzwerming, na 24 km terug in Londerzeel aan te komen. In café Stappes hebben we 25 minuten de tijd om van een donkere Leffe te genieten.
Voor het tweede deel van de tocht starten we met 40 in plaats van de eerste 60. Het eerste stukje is hetzelfde als vanmorgen maar nu trekken we door de mooie natuur richting Buggenhout. Het is nu niet meer aan het regenen en daar kan ieder van ons héél goed mee leven, zo kunnen we eindelijk een beetje opdrogen.
We stappen met elkaar pratend door het prachtige Buggenhoutbos dat zelfs in dit stadium van de lente echt mooi is, puur genieten. We hebben hier onze eerst caférust op deze tocht na de middag na 34,1 km in Taverne “Kussnacht”, Toch nog maar een donkere Leffe om wat krachten op te doen, na 30 minuten trekken we hier verder. Onze kleding is dan gelukkig al geheel opgedroogd.
We lopen nu verder richting Lebbeke waar we na nog eens 8,22 km onze tweede caférust hebben in café “Stad Aalst”, we rusten hier 25 minuten. Na het fluitsignaal van onze gids Kim stappen we langs de spoorweg richting Dendermonde voor de overblijvende 7,7 km. Aan de poort in Dendermonde aangekomen stoppen we even om enkele achterblijvers op te pikken alvorens nog een ommetje te maken in de stad. Nog een laatste maal over de Dender en dan richting station waar we stipt om 19 uur aankomen, voor Kim een dikke proficiat voor de heel kundige manier waarop hij de wandeling in héél goede banen wist te leiden en telkens op tijd op de juiste plaats te zijn, je moet het maar kunnen.
We nemen afscheid van wie niet met de trein teruggaat naar Londerzeel. Het was een fijne dag en bedankt aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt en gewandeld, het was tof. Tot de volgende.
De foto's van de wandeling kan je hier vinden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij mij mag je al die donkere Leffes vervangen door Duvels, hahaha. Ja, het is wel leuk om met zoveel verschillende mensen en nationaliteiten te kunnen babbelen.

Unknown zei

@ maaike, zo leer je nog wat dialecten en talen bij, altijd makkelijk op verplaatsing.

Anoniem zei

Hallo

Via wat rondsurfen van verschillende blogs, hier terechtgekomen.

Blijkbaar ken je mij(n naam) ook al?

Ik ben Kevin (foto 24, naast Kim) :)

Groetjes

Kevin

Unknown zei

@ kevin, je hebt me die dag nog je naamkaartje gegeven om de foto naar je op te sturen wat ik dan ook gedaan heb.