9.1.08

17de Driekoningentocht te Lille Poederlee.


Naar jaarlijkse gewoonte is mijn eerste wandeling van het jaar deze van de Herentalse Wandelclub, dit jaar op zaterdag 5 januari. Na het begroeten en het uitwisselen van wensen met de gekende wandelaars vertrekken we voor een tocht van 30 km, uiteindelijk zullen het er 32,5 km worden, maar daar maak ik al lang geen probleem meer van.
Onmiddellijk rechtsaf langs het plaatselijk voetbalveld en dan komen we 100 meter verder het bos in en dat zal zo blijven voor het grootste deel van de wandeling, zo nu en dan eens afgewisseld met wat veldwerk en er is soms ook een straatje tussen, dat mag natuurlijk altijd.
We gaan in het begin een eindje naast het riviertje, de AA, welke we volgen op wat ooit een zandweg moet zijn geweest, nu is het een grote slijkbaan en dit is niet voor de laatste keer vandaag. We stappen een lus van 9 km en komen na het bos aan de eeuwenoude “Heggekapel” met ervoor de gemetselde kruisweg, mooi om zien. We doen ook het natuurgebied “Den Aert” aan. Zo komen we met een omzwerving in de regen aan in de eerste controlepost bij “FC De Kroon”.
Wat eten en eens drinken en terug op weg voor een lus van 5.4 km, ongeveer althans. Voorlopig gaan we even op drogere weg maar dat duurt gewoonlijk niet lang. Ik kom nu meer veld tegen en hier is het moeilijk schuilen voor de regen, gelukkig heb ik een regenscherm bij en heb ik het ook niet de hele tijd nodig. We komen in de controlepost nr. 2 bij “VK Zegbroek” en een soep kan er wel in, en het warmt nog op ook, de schoenen kunnen nu ook wat proper gemaakt worden want ze wegen een beetje zwaarder door het slijk.
Op weg nu voor een lus van ongeveer 7 km door het nat en de regen om terug te komen bij de controlepost van “VK Zegbroek”, wat eten en een laatste stukje van 4 km waarbij we aan het prachtige waterkasteel van Vorselaar voorbij trekken en langs de Berkelheide en de Galgenberg terug naar startzaal “De Kouter”.
De foto’s van de wandeling kun je hier zien.

Afgelegde afstand; 32.5km.
Jaartotaal 2008 afgelegd; 32.5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3870.5 km.
Aantal wandelingen 2008; 1.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 168.

Geen opmerkingen: