2.7.07

Rondom het Rijksdomein Hofstade strand.


Zaterdag 30 Juni 2006 was het dan eindelijk zo ver, nu de voetperikelen een beetje voorbij waren en hopelijk wegblijven gaan we van start te Mechelen Zuid waar de wandeling "Sport voor allen tocht" welke werd ingericht door de Provinciale Commissie Antwerpen. Inschrijven in het wijkhuis in de Mahatma Ghandistraat. Het ziet er maar een grijze lucht uit maar de weerman had beter voorspeld, hopelijk krijgt hij gelijk. Ik kies voor de langste afstand die dag, nl. de 30 en hopelijk wil de voet mee, op één gaat het natuurlijk wat moeilijker maar dat gaat ook zegt men.
We duiken de velden in waar het koren, bieten een aardappelen de bovenhand hebben, zo stap ik richting Planckendael en zelfs nog voor we daar nog maar in buurt zijn vinden we al een ooievaarsnest, helaas was hij een vijftal minuten ervoor even een toertje gaan maken, jammer ik had er wel een foto van willen hebben maar je kan niet alles verlangen. We stappen verder langs het kanaal Mechelen – Leuven naar het Prinsenveld en belanden zo aan de achterzijde het Bloso Rijksdomein Hofstade, door ons uit de streek goed gekend uit onze jeugdjaren. We maken er een ganse wandeling door en hier is het pad dat we moeten volgen toch even verwarrend, overal hangen er linten en het is even zoeken om er de juiste uit te pikken, velen hebben hier wel een kilometertje te veel gedaan. We belanden toch op de goede weg en komen dan in de kantine aan het strand, door de regen ligt het er totaal verlaten bij, het is wel een troosteloos zicht, bij goed weer hebben we het ooit anders geweten vroeger. Het gebouw is zeker aan een flinke renovatie toe maar we komen toch aan een hapje en een drankje.
Het gaat dan verder richting Elewijt, de Bosbeek, Schiplaken en verder door de velden waar de maïs reeds een mooie hoogte heeft in de twee weken dat ik niet meer had gestapt. Ik ga verder langs de Lievekensbossen, de Keizershoek, Schiplakenbos via Boortmeerbeek terug naar het Domein Hofstade voor een tweede controle.
Wat eten en iets drinken met enkele clubleden van WSV Schelle en ik ga terug op weg, het is nu tamelijk uitgeklaard en een schuchtere zon doet haar best. Ik stap verder en kom enkele malen over de Zenne die hier kronkelend door de streek trekt. Via het Broek komen we na een lus van 8 km in de voetbalkantine van Hofstade terecht voor een laatste controle, het is intussen zweten geblazen want het is een vochtige warmte die ons overvalt, een dubbele portie drinken brengt soelaas.
Ik ga nu voor de laatste 3 km terug richting Mechelen Zuid, het is 14 uur en op de lijst staan 608 deelnemers, een beetje aan de lage kant voor een mooie wandeling, enkel nog wat verbeteringen aanbrengen aangaande de pijlen en niemand loopt nog verloren. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.
En de voet, hij deed het goed.

Afgelegde afstand; 30 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1132,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 2771 km.
Aantal wandelingen 2007; 44.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 122.

Geen opmerkingen: