12.7.06

Een natje en een droogje.


Zondag 9 juli was het wandeldag te Brecht in de Provincie Antwerpen, gelegen aan het kanaal Dessel – Turnhout – Schoten waar het met of zonder boot of jacht , heerlijk toeven is, hier en daar een moedige visser op een vroege morgen die geduldig zit te wachten op iets wat misschien niet ging gebeuren, maar hoop doet leven.De tocht waar we aan begonnen van 18 kilometer luisterde naar de naam "De Mudaeustocht", deze man was in een ver verleden in de stille donkere jaren 1500 een humanist waarvoor men in de Gemeente een standbeeld heeft opgericht welke te bewonderen is op het mooie kleine dorpsplein zoals we er niet te veel meer vinden in Vlaanderen, klein maar fijn zou ik zeggen. Het moet heerlijk zijn om hier op een zomeravond een terrasje te doen. Met een bevolking van ongeveer 9600 inwoners moet er nog wel een plaatsje te versieren zijn.
Vertrekkende langs het kanaal was het de temperatuur die er al onmiddellijk vaart wou inzetten, maar die vaart werd er ook ingehouden door de mannen met de koersfiets die de grote Ronde hadden gemist, het was daar een beetje druk en we moesten dan toch de weg verlaten om alzo te wandelen langs bos en hei, eerlijk gezegd, het was hier veel rustiger dan op de dijkweg.De lucht wisselde van blauw naar bewolking en terug naar blauw en er was al de eerste controlepost voor een welgekomen drink want warm was het zeker.
Zowaar we net gezeten waren op het terras van de controle voelden we de eerste druppels maar niet om ons druk over te maken, het was zo voorbij. Na de verfrissing was het tijd om hier op te krassen en terug het bos op te zoeken, en ja, juist in het bos was het opnieuw de regen die voor een verfrissing zorgde en alzo voor een beetje afkoeling.
Aan de bosrand gekomen kwam de zon er al terug door en daar lag een prachtige pastorij met aan de overkant van het wegeltje een mooie boskapel zoals ik er in Poederlee ook nog een had gevonden. Op de terugweg naar Brecht was het terug zo warm geworden dat de mussen er stil van werden, maar wij moesten verder langs de molen van Brecht, langs het fraaie park en hierlangs naar de kerk en het dorpsplein waar we vertrokken waren.
Zo kwamen we door het weder aan een natje en een droogje, en dat was nu net waar wij na de aankomst toch ook nog even gingen van genieten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je blogs zijn schitterend en ik wil je daarvoor bedanken.

Je beschrijft grondig wat je onderweg ziet, foto's incluis en op die manier wandelen we virtueel mee.

Mercikes Freddy11

Anoniem zei

Vlaanderen op zijn best ... rustig wandelen en dan bijna door die vervloekte wielertoeristen van de sokken gereden worden. A propos, ze mogen die heggen rond die boskapel wellens een snoeibeurt geven. :)

Unknown zei

@ smiling cobra, ge bedoelt die wielerterroristen, wat de haag betreft, was het niet zo dat hij de 7e dag ruste, we gingen op zondag wandelen, dus !!!!

Unknown zei

@ buddha, hartelijk dank, zo had ik het zeker nog niet bekeken. Het geeft een goed gevoel om iemands ogen te kunnen zijn.