20.6.06

Hoboken.

Hoboken - New Jersey, Hoboken - Georgia, Hoboken - Alabama, Hoboken - Californie, Hoboken - New York, Hoboken - Ohio, Verenigde staten. Neen, geen van allen maar gewoon Hoboken bij Antwerpen, daar was het te doen voor onze wandeling op zondag 18-06-2006 voor de Kastelen en Poldertocht.
Kastelen waren er in betere en slechtere glorie en natuurlijk ook de Polder, een prachtig natuurgebied aan de rand van Antwerpen, dit gebied noemt men Polderstad en loopt zo over naar het zuid, vroeger stond hier het bekende Zuidstation, een prachtig gebouw uit mijn jeugd wat plaats moest ruimen voor de ring rond Antwerpen en de Kennedy tunnel, dus dat was vervlogen glorie, en vandaar is men in een wip in Antwerpen maar zover ging de tocht niet.
Vertrekken vanuit Hoboken centrum dus naar Polderstad, de rust, de vogels, hun gezang, de mooie natuur, maar door het warme weer ook de insecten, getuige nu een koppel wandelbenen met hier en daar een paar ferme beten die ferm jeuken. Vandaar voor een controlepost naar Hoboken Yachtclub aan de Schelde oever, mooi uitzicht op het veer van Hoboken naar Kruibeke.
Verder met een ommetje voor een laatste controlepost in een kinderboerderij naar het Schoonselhof. Voor diegenen onder u die in deze streek van Belgiƫ niet bekend zijn, dit is de begraafplaats van Antwerpen en volgens mijn weten de grootste begraafplaats van het land, www.schoonselhof.be. Je kan hier maar beter de weg kennen want anders loop je zeker en vast verloren, deze plaats ondergaat een gedaanteverwisseling van begraafplaats naar bos en terug andersom, het is een voorbeeld van hoe het zou moeten zijn en is prachtig onderhouden.
Goed voor ons dat we hier enkel de wegwijzers van de wandeling moesten volgen anders konden we er misschien overnachten, vandaar terug naar het vertrek en onze tocht van 20 kilometer zat erop en onze zondag was voorbij. Hopelijk is het vlug weekend voor een volgende tocht, maar ja, eerst een weekje werken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, Dat ziet er zeer mooi uit, ik zou daar best kunnen aarden!
Of aankopen als vakantiehuis zou ook leuk zijn!

Unknown zei

@ salomon, ik hoop dat je niet dat vakantiehuis op het Schoonselhof bedoelt want die bestaan daar enkel uit zes planken en met je voeten vooruit.

Anoniem zei

Schoonselhof ... ik vind het een heel vreemde benaming voor een begraafplaats. Ik vraag me af wat Schoonsel eigenlijk betekent. Iemand een idee?

Unknown zei

@ smiling cobra, ik heb niet onmiddelijk een idee maar zal eens verder zoeken in de link, zal wel iets te maken hebben met een landgoed van ooit eens.

Unknown zei

@ micky_oao, natuurlijk bestaan die maar van stank of lawaai of dergelijke is daar in het bos toch gelukkig niets van waar te nemen.

Unknown zei

@ micky_oao en sc, deze geschiedenis is inderdaad wat er op de link te lezen is.