17.10.06

Slechte tijden voor het wild.


Zondag trokken we voor onze wekelijkse kilometers ditmaal naar Essen, vlakbij de Nederlandse grens en het maakt noch deel uit van de Provincie Antwerpen. Het telt ongeveer een 17.000 tal inwoners waarvan je steevast een vriendelijke groet mag verwachten, ook hier heeft men nog steeds het plattelandsgevoel en daar wordt een mens toch warm van.
Dat warm gevoel moest echter nog komen want bij ons vertrek van de startplaats was het amper een 8° c. en het was dus geen overbodige luxe om de trainingsvest tot aan de nek te sluiten, maar het beloofde een mooie dag te worden. Eens uit het dorp zijn we onmiddellijk in de uitgestrekte velden waar nog een nevel boven de kale velden zweeft, ik kan me best voorstellen dat het hier enkel weken voordien nog vol moet gestaan hebben met maïs, bieten en aardappelen want overal vind je hiervan nog gedeeltelijke overblijfselen waaraan de konijnen en vogels zich nog kunnen aan te goed doen voor de lange donkere winter toch zal zorgen voor een voedselschaarste onder deze dieren.
Voor hen breekt nu al een slechte tijd aan want de boze jagers waren al in de velden met het geweer in de aanslag, klaar om te doden wat durft te bewegen op het veld, de hond zenuwachtig met de neus vooruit in de wind lopend om op het minste bevel van zijn baas het slachtoffer te gaan halen, gelukkig voor het wild hebben we tijdens de ganse tocht in de hele omgeving maar één schot gehoord, maar daar zal jammer genoeg wel verandering in komen.
In de verte lag de Bakkersmolen in de nevel en de opkomende zon zorgde voor een spel van licht en kleur toen ze hoger naar de hemel ging. Die Bakkersmolen is een verzameling van een bakkerijmuseum, stoommachine museum een standaardmolen en een stoomcarrousel. Meer hierover kan je vinden op http://home.hetnet.nl/~oostvogels/bakkersm-ned.htm . Verder kan je te Essen ook nog het Karrenmuseum bezoeken.
Na de eerste controlepost gaan we dan eindelijk het langverwachte bos in en dit is echt de moeite waard om er eens door te lopen met afwisselend loofbos dat nu prachtig aan het verkleuren is en dan weer dennenbos, dan weer ergens een kikkerpoel en overal staat er didactisch materiaal opgesteld wat in hoofdzaak bedoeld is voor de scholen want we waren hier in het leerbos, maar eerlijk gezegd kunnen wij er ook nog iets van opsteken.
Via Wildert en met een sprongetje over de Nederlandse grens stappen we terug naar Essen om de cirkel rond te maken en dankzij het prachtige weer en de zachte temperatuur heerlijk om te wandelen. Wie weet is het de laatste nazomerse zondag van dit jaar, hopelijk niet maar dat zullen we moeten afwachten.

Aantal afgelegde kilometers: 18.
Gewandelde tijd: 3 uur en 12 minuten.
Gemiddeld tempo: 5,5 km/uur.
Aantal wandelingen in 2006: 66.
Aantal kilometer in 2006: 1353 km
Gemiddeld tempo in 2006: 5,4 km/uur.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

U heeft de herfst mooi weten te vangen in uw foto's. De jagers zullen weer onderdeel gaan uitmaken van onze wandelervaring de komende weken. Elk zijn hobby zeker... al schiet ik de dieren liever met een fototoestel, dat doet ze minder pijn en ik kan ze ook mee naar huis nemen :-)

Unknown zei

@ caroline, ik heb het steeds moeilijk met de jacht, ze hebben tenslotte geen kans en ik vond dat ze toch dicht tegen de wandelweg kwamen, verleden jaar zijn er ook verschillende jachtongevallen gebeurt, schijnbaar leren ze toch niet bij.

Anoniem zei

Ik ben mijn hele leven al een heftig tegenstander van de zogeheten plezierjacht, maar het is vechten tegen de bierkaai.
Je foto's zijn opnieuw superbe en van het beste wat ik ooit van een amateurfotograaf heb gezien. Puik werk!

Unknown zei

@ smiling cobra, bedankt voor de waardering, het dierenleed is inderdaad groot en blijft maar duren en altijd door de rijke lui, de anderen mogen de diertjes opjagen en krijgen dan een borrel als troostprijs.

Sofie zei

Inderdaad weer héél mooie foto's. Het is echt genieten bij het lezen van je wandelverslagen!

Unknown zei

@ sofie, bedankt, we blijven ons best doen.

Anoniem zei

Die eerste foto is erg knap. En die van de boom ook.

Maxentia de Beauvais zei

Ziet er allemaal prachtig uit! Een mens krijgt zin om de stapschoenen aan te trekken; Ik maak alvast goede voornemens voor dit weekend.

Unknown zei

@ young crazy fool, voor zulke opnames moet je wel een beetje geluk hebben natuurlijk.

Unknown zei

@ maxentia, doen zeker en vast, je zal er geen spijt van hebben, ik toch zeker niet, zelfs niet bij slecht weer.