4.10.06

Met WSV Schelle naar Lombardsijde


Op 17 september ll. waren we in verlof met verblijf te Koksijde en onze wandelclub had een wandeling gepland te Lombardsijde, namelijk de "37 ste Internationale Duin en Poldertocht" ingericht door wandelclub "De Duintrappers" uit Westende. Voor ons was dit maar een kleine verplaatsing van ongeveer 12 kilometer om in Lombardsijde te belanden maar voor de clubleden toch gauw een trip van 2 uur met de bus, klokslag 9:00 uur stopte de bus aan de inschrijving in de Baronstraat, in het totaal waren we met 54 stappers die er moed in hadden.
In de morgen was het een beetje overtrokken maar de zon deed sterk haar best om door de lichte nevel te prikken. Bij het verlaten van de start was het even een toertje door de villawijken maar we gingen de goede kant uit en dat wilde zeggen naar de kustlijn. Bij aankomst op de zeedijk was het ongeveer 10 uur en er was al redelijk wat voetvolk onderweg, niet alleen van wandelclubs maar toch ook toeristen die voor een frisse neus kwamen.
Halfweg op de zeedijk te Middelkerke doemde een kunstwerk op dat een bulldozer voorstelde maar dan wel eentje dat uit het Renaissance tijdperk scheen te zijn weggereden, maar ik moet bekennen dat het me wel kon bekoren, de kunstenaar moet hier wel wat uurtjes laswerk hebben aan gehad, jammer dat het niet beschermd is tegen roest, het zal de terugweg naar de Renaissance niet overleven vrees ik.
Intussen was de zon erdoor gekomen en begon het flink op te warmen, op het einde van de zeedijk rechtsaf om uit de menigte onze weg door de campings te zoeken naar onze eerste controlepost, echt dorstig weer en de redding was nabij. Van de campings terug naar de kust maar ditmaal voor een stuk dat langs de waterlijn liep en vermits het eb was viel dit extra mee omdat we dan toch nog wat vaste voet hadden om te stappen, terug linksaf door het mulle zand en nog een stuk door de duinen om een stuk van de Koninklijke baan te volgen en die na een kilometer of 2 te dwarsen en terug naar het binnenland te trekken op weg naar de volgende controlepost, nog steeds dorstig weer maar de redding was weer nabij.
Bij deze controlepunt gingen we even de boer op, hetgeen regelmatig gebeurt dat een wandelclub welkom is op de boerderij voor een controle, deze mensen beschikken toch meestal over een grote ruimte waar mits wat tafels en stoelen een natje en een droogje kan genuttigd worden en hier was dat dus ook het geval, nog altijd dorstig weer.
Terug het strand op langs de waterlijn om in Nieuwpoort aan de havengeul boven water te komen en deze volgend door de polders en de jachthaven naar de IJzermonding te stappen en terug te keren naar de plaats van vertrek na 21 kilometer, intussen was het 15:00 uur en de zon stond hoog aan de hemel, nog steeds dorstig weer.
Intussen druppelden de clubleden binnen na hun stapje door de wereld van zand, zon en zee, de tijd ging snel en toen was er prijsuitreiking, iets waar we zeker niet op voorzien waren want de bus stond te wachten om te vertrekken om 16:00 uur maar men melde dat de club in de prijzen viel, dus nog even wachten. Uiteindelijk won de club de tweede prijs met 54 deelnemers en mocht voorzitter Andre de prijs in ontvangst nemen, en was het hoog tijd om in te stappen. Wij bleven een beetje verweesd achter want wij bleven nog een weekje hier, daar had ik toch geen spijt van. Noch altijd dorstig weer.




















Voorzitter André neemt de 2 de prijs in ontvangst.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat die kraan zal roesten... geroest kunstwerk heeft ook zijn charmes. Soms is het dan zelfs mooier dan nieuw. Leuk lezend verslagje. Ik ben al benieuwd naar de andere...

Anoniem zei

En weer kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen: wat was die tweede prijs dan? Ik probeer het op de foto te herkennen, maar ik kom er niet uit.

Unknown zei

@ caroline, inderdaad maar ik zou er niet graag naast staan als er iets mee gebeurd, er zijn nogal wat scherpe kantjes aan.

Unknown zei

@ smiling cobra, uw nieuwschierigheid zal gelest worden, de prijs is in feite symbolisch, het is een soort aarden pot met daarin het aantal potloden gelijk aan hetdeelnemers van de club, en op de potloden zit een voetballetje gestoken, waarschijnlijk bij gebrek aan een wandelend figuurtje.

pierre du coin zei

Wij gaan vaak naar Oostduinkerke. Ik vind de omgeving daar echt prachtig om te gaan wandelen. In Oostduinkerke is ook een klein natuurpark waar ik graag, weg van alle drukte in ga wandelen.
't hoeft zeker ook niet altijd putje zomer te zijn om te kunnen genieten van de zee. Meer zelfs geef mij de zee maar in de andere drie seizoenen.

Unknown zei

@pierre du coin, inderdaad, buiten het seizoen als het rustig is, zolang het maar niet regent.