15.5.09

33ste Scheldemars - 4de Malheurtocht te Baasrode.


Mooi zonnig weer op zondag 10 mei als we vanuit de gemeenteschool te Baasrode vertrekken voor een wandeling van 30 km, WSV Baasrode staat garant voor mooie natuurwandelingen en dat zal later vandaag ook zo blijken te zijn. Enkele straten in de gemeente doorlopen en even later zijn we op de Scheldedijk weg van het drukke leven, hier vind je enkel wandelaars en fietstoeristen. Na een poosje gaan we linksaf de dijk naar beneden en duiken in de Vlassenbroekse polder, prachtig van natuur , overal groen en wilde planten, vooral smeerwortel, duizendblad maar ook brandnetels, en van die laatste moet ik het in short niet zo hebben. We volgen nu even de Uiterdijk en gaan dan terug de natuur in door de Krabbendijkse polder. Even later volgen we de Scheldedijk en komen aan “De Kleine Notelaar” een gezellige taverne met een mooi terras in het groen te Vlassenbroek na 6,4 km, hier is onze eerste controle, wat eten en drinken en dan verder.
We maken hier nu een lus van 6,3 km langs de andere zijde van de Vlassenbroekse polder, en komen uiteindelijk ook voorbij “De Wenende Ent” dit is een boom waarvan een tak een grote wonde vertoond en waarlangs de sapstroom naar buiten loopt, enig om zien en toch gaat de boom niet dood, ik ken hem al jaren en steeds in bloei, een gril van de natuur. We volgen dan nog een stuk weg en komen terug in dezelfde controle als daarstraks, het terras is intussen druk bezet maar we vinden toch zonder moeite een plaatsje.
Na te stempelen gaan we langs het kerkje de dijk op die we een heel eind volgen, aan de overzijde van de Schelde vind men daar het “Groot Schoor Natuurreservaat”, verder door langs de Schippersdijk gaat het verder richting Buggenhout, hier komen we in de kleinbrouwerij “De Landtsheer”, we krijgen hier een gratis bier aangeboden “Malheur” genaamd, het wordt hier ter plaatste gebrouwen en zeker goed te drinken, zoiets kunnen we met zulks warm weer zeker niet afslaan, het is hier onze derde controle na 6,3 km.
Hier maken we weer een lus maar nu van 8,3 km, dit stuk gaat de gehele andere kant uit en gaat meestal door de open velden waar vooral maïs en aardappelen maar hier en daar ook venkel hun best doen om groot te worden. Langs een verharde weg en we komen terug in de brouwerij, de meeste drukte is nu al voorbij maar toch nog veel volk hier.
We beginnen nu aan het laatste stukje dat maar 2,3 km naar de startzaal meer is, Even langs de hoofdweg en nog wat door het dorp waar we nog door een rommelmarkt lopen en we zijn terug aan de gemeenteschool, een pracht van een wandeling, getuige daarvan zijn de 2250 aanwezige wandelaars die er met een tevreden gezicht bij liepen. De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.
Een reactie posten