5.11.07

Herfsttocht te Hingene.Vrijdag 2 november 2007 ging ik wandelen te Hingene, even inschrijven in het Gemeenschapshuis en rond 8 uur op stap voor 3 lussen van elk 6 km. Het was een grijze bedoening wat het wolkendek betrof en volgens de weerman of weervrouw zou dat de rest van de dag zo blijven en jammer genoeg kwam hun voorspelling uit.
We stappen het dorpje uit langs links en zitten onmiddellijk in de prachtige natuur, hier is het genieten van de stilte, je hoort hier helemaal niets. Het is nog vroeg en zelfs de vogels vinden het nog te vroeg. Langs een visvijver die meer op een spiegel lijkt ga ik verder op weg naar de Scheldedijk, veel zicht is er niet want de mist komt alsmaar meer opzetten.
We komen nu aan het jachtpaviljoen "De Notelaer" waar het bij lekker zomerweer heel gezellig is met een frisse pint, ik stap verder rechtsaf de dijk naar beneden en op de kinderkopjes gaar het dan richting Hingene en de startplaats voor de eerste controle.
Ik ga na een drankje ditmaal rechtsaf en kom voorbij "In d’Oude Poort", een Estaminet die door iedereen in de wijde omtrek gekend is en een welgekomen rustplaats is voor wandelaars en fietsers. Linksaf het dorp uit en terug op weg naar de Scheldedijk, Daar verder ligt aan de rechterkant Schelle, verborgen achter zijn 3 windmolens, op de linkeroever ligt Rupelmonde, de geboorteplaats van Mercator. Even verder is er een controle bij visclub "Groenendijk", de kachel staat er lekker te ronken. Terug de kasseistenen op waar ik even verder op een meute jagers bots die het bos uitkomen, ze zien er vervaarlijk uit met hun geweer op de schouder. Door de velden kom ik terug in Hingene voor de controle.
Na wat eten en drinken terug rechtsaf het dorp uit en nogmaals naar rechts het bos in, hier vind ik even verder het prachtige waterkasteel "D’ Ursel", enkel foto’s nemen is hier een echte must. Terug de velden in waar het nu druk is omdat het de suikerbieten zijn die geoogst worden, het opladen is handenarbeid en lijkt me echt geen lichte job.
Langs de Kasteeldreef nog even via de voorzijde van het kasteel door het park en dan terug naar waar we deze morgen vertrokken waren, intussen is het beginnen motregenen maar daar hoef ik mij geen zorgen meer om te maken, ik ben rond en bleef nog droog. Een mooi voorbeeld van hoe een natuurwandeling moet zijn, jammer dat er geen zonnetje afkon. Tot volgend jaar, zeker weten, De foto’s van de wandeling vindt je hier.


Afgelegde afstand; 18 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1886 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3516 km.
Aantal wandelingen 2007; 76.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 154.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zag er een mooie tocht uit. Ik ken enkel de Scheldedijk daar maar binnenkort ga ik in Bornem gaan wandelen.

Unknown zei

@ amigirl, dat is echt in de buurt, en heel goed om te wandelen, zeker in de buurt van het klooster van Bornem.