1.7.08

13de Wachtebeekse Zomerwandeling.


Te Wachtebeke worden we op 28 juni begroet door een miezerige regen voor mijn wandeling van 30 kilometer, na inschrijving stap ik door het dorp, ga rechtsaf en zit meteen midden in een groen decor, ik stap even op met een lotgenoot in de motregen, 2 km verder stopt het met regenen, de regenjas mag uit en gelukkig was dit voor de rest van de dag zo.
Ik stap langs een spoorweg en ga rechtsaf het bos in, zelfs de vest mag in de rugzak en in T-shirt stap ik verder in het prachtig groene decor. Tussen de manshoge varens zoeken we ons een weg terug naar Wachtebeke waar we na 7.8 km aankomen in de plaatselijke voetbalkantine voor onze eerste kontrolestempel.
We gaan voor een lus van 9,5 km terug naast de spoorweg voor ongeveer 1,5 km, het is hier wel even iets moeilijker stappen maar moeilijk gaat ook, aan de splitsing gaan we linksaf en komen terug in een aangename afwisseling van bossen en velden. Uiteindelijk komen we in het prachtige “Heidebos”, hier grazen de “Galloway “runderen nog vrij om de begroeiing zo natuurlijk mogelijk te houden, krijgen we ze te zien, wie weet. Op een open stuk weiland tussen de bomen krijg ik ze dan voor mijn neus, het zijn wel indrukwekkende dieren.
Uit het Heidebos rechtsaf, even villaatjes kijken en we komen aan bij café Welkom voor de 2de kontrolepost, hier ben ik nog geweest bij een vorige wandeling van “De Kwartels”. Wat eten en drinken en terug op weg voor 6,5 km. Even terug door de bebouwing en we gaan terug de rust in van het “Heidebos”, de parcoursmeester krijgt hier zeker schouderklopjes voor, hij laat ons hier echt genieten van al het mooie dat deze streek te bieden heeft. Zo kom ik nog nagenietend aan bij onze derde kontrolepost, het clubhuis van de inrichtende club, het is hier intussen een beetje druk en dus stap ik na mijn stempel door voor het laatste stukje van 4.5 km.
Hiervoor stappen we een brug over van de Moervaart en gaan rechtsaf naast het water, zelfs hier is de natuur op zijn best met de fluitende vogels. Ik stap richting “Overledebrug”, ga erover en blijf dan langs de rechteroever van de Moervaart. We stappen hier langs de plaatselijke Yachtclub en kunnen nu even bootjes kijken in de plaats van huisjes, het moet niet altijd steen zijn. Na ongeveer 1 km komen we aan een filterstation die het meeste vuil uit het afwateringskanaaltje haalt voor het in de Moervaart komt. Zo komen we terug in Wachtebeke en enkele straten verder ben ik terug aan het Cultureel Centrum waar ik vanmorgen in de regen vertrok.
Dit was de mooiste wandeling die ik dit jaar al mocht maken, dit was een voorbeeld van hoe een wandeling moet of kan zijn, wandelclub “De Kwartels” krijgt van mij hiervoor een 10 op 10, en bedankt, het was een prachtige dag. De foto’s van de wandeling kan je hier vinden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt daar een pracht van een wandeling achter de rug. Een paar jaar geleden stapten wij deze tocht ook in een toch wel zeer groene omgeving wat altijd een verademing is :-)

Unknown zei

@ ilikephotografy, het was inderdaad de moeite waard.