29.4.08

39ste New Balance Tweedaagse Blankenberge.


Zaterdag en zondag ging de jaarlijkse tweedaagse door op 26 en 27 april, ditmaal reeds voor de 39ste keer, men had gehoopt om dit jaar de kaap van de 10.000 deelnemers te overschrijden maar met 9145 deelnemers had men er iets minder dan in 2007, nl. 9450.
Zaterdag stapte ik de 42 km, vertrekkend vanuit de tent op de markt ging het via de jachthaven richting Wenduine waar we de vloedlijn volgden tot in Wenduine waar onze eerste controle is. Hier verlaten we de kustlijn en gaan we een stuk in “ Het Duinbos” een mooi stukje natuur, hier gaan de 24 km rechtdoor, de 42 km gaat rechtsaf om enkele kilometers door het “Duinbos” te stappen richting De Haan, hier volgen we opnieuw de vloedlijn maar het zand is doorweekt en maakt het stappen héél moeilijk en zwaar. In de Vosseslag, gekend door wie al eens de kusttram neemt, gaan we weg van het strand en gaan door het Duinbos richting Nieuwmunster. Hier kunnen we in Taverne Leegland onze grootste dorst lessen want het zonnetje geeft van katoen, prachtig weer is het.
Hier maakt de 42 km nog een klein lusje voor we op weg gaan naar Zuienkerke. In de Kerkstraat is het nogmaals hoog tijd om de dorstigen te laven, ook is er een rommelmarkt maar laat ik nu toch aan ons voorbij gaan. Hier ontmoet ik Guy en kunnen we even bijpraten over zijn exploot naar Santiago dat hij eerder dit jaar ondernomen heeft, je kan er alles over lezen op zijn blog hier.
Verder richting Blankenberge gaan we langs de “Keiemhoeve” en de St. Job Kap en gaan we naar de feesttent in Uitkerke waar we kunnen genieten van een gratis “Brugse Zot” en daar kan ik perfect mee leven. Dit bier heeft enkele weken geleden een gouden medaille gehaald in Australië en van mij is dat verdiend.
Hier gaan we nu richting Blankenberge voor de laatste 2 km, nog even langs de zeedijk en dan richting markt, een Leffe zal er hier best in kunnen, die heb ik verdiend. We kunnen hier terug spreken van een prachtige organisatie.

Geen opmerkingen: