1.4.08

20ste Sint-Annatochten Antwerpen Linkeroever.


Voor wandelclub WSV Schelle was deze wandeling een superster en dit wil zeggen, gratis deelname, een gratis sticker en één gratis consumptie en dat laten ze zich geen 2 maal zeggen dus allen daarheen. Bij aankomst in de zaal is het al een drukte van jewelste, die ene autobus na de andere komt binnenvallen, voor de organisatie een meevaller van jewelste, en dit dan nog met een druilerige regen.
We doen onze administratieve taak en maken dat we wegkomen uit de overvolle zaal. Eerst doen we ons toertje op St. Anneke zoals de Linkeroever van Antwerpen genoemd wordt, we lopen hier dan tussen de huizenblokken waar er hier meer dan vlodoende van staan, maar er worden er toch nog bijgeplakt. Straat in en uit en zo komen we in het Sint-Annabos, hier is het heerlijk rustig wandelen en na ongeveer 4,5 km komen we aan onze eerste controlepost, een goed gevulde zaal maar met het nodige ellebogenwerk komen we toch aan een zitje.
We vertrekken terug in een druilerige regen en komen langs een nieuw aangelegd traject met aangelegde waterplassen en sloten, ook de beplanting is hier nog nieuw. Verder worden we op weg gestuurd richting Zwijndrecht. Hier wonen nog gelukkige mensen, zij moeten 0% gemeentebelasting betalen omdat men genoeg inkomsten heeft uit de industrie op hun grondgebied, dat noem ik nog eens een gemeentebestuur met een goed hart. Daar kunnen wij alleen maar van dromen natuurlijk. We hebben hier onze 2de controlepost na 11 km, geen broodjes meer, geen soep meer, dus een Leffe brengt troost in deze controlepost die mij meer als een onderaardse bunker voorkwam, maar het was er warm en droog.
We verlaten Zwijndrecht via de viaduct over de Antwerpse ring en komen na een omzwerving door de plaatselijke bosjes tenslotte aan het Galgenweel, Wind genoeg vandaag en dat is ook dan ideaal voor de vele zeilbootjes die hier van profiteren. We maken een halve ronde langs het meer en komen na 17 km op onze 3de controlepost, eten, drinken en vooruit met de geit voor de laatste loodjes.
Nu gaat het richting Schelde en struinen we de waterlijn af om aan de rechteroever de gebouwen te bewonderen die overlopen van een rijke en welvarende geschiedenis; Aan het St. Anna strand is geen monokini te bewonderen, misschien zit het mindere weer daar voor iets tussen, hoewel het nu eindelijk toch droog geworden is. Verder langs de jachthaven en via een ommetje komen we na 21 km terug aan de startplaats. De organisatie kon rekenen op een deelname van 2090 wandelaars waarvan er 64 uit Schelle kwamen, hiermee hadden we nog de 3de plaats meegepikt en kon onze fiere penningmeester nog een geschenk in ontvangst nemen. Het was goed en afwisselend, volgend jaar doe ik deze tocht terug, zeker weten.
De foto's kan je hier vinden.
Een reactie posten