16.1.08

Zacht landing tochten te Erps-Kwerps.


Zondag 13 januari stapte ik te Erps-Kwerps de 20 km en dat heb ik me zeker niet beklaagd. De plaatselijke sporthal diende als vertrekpunt, plaats genoeg voor iedereen en dat maakt het altijd aangenaam. Langs het centrum(pje) van het dorp trekken we het veld in richting Zaventem, in de verte staat de nieuwe controletoren te blinken, hier volgt de eerste splitsing, enkel de 20 gaat linksaf voor een lus van 6,6 km. Het is naast de startbaan wandelen en het is een komen en gaan van vliegtuigen, en nu is het nog maar weekend, wat moet het hier in de week zijn. We komen ook langs landingsbaan RWY 25 maar door de windrichting is deze nu niet in gebruik, jammer. We zien wel de vliegers dalen vlak boven Steenokkerzeel dorp. Hier is ook onze eerste controle, ook ruim genoeg voor iedereen.
We stappen verder door Steenokkerzeel en komen langs de Kerststal die ingericht is als café, zo zou de kerk nog veel te doen hebben moest het echt zo zijn. Terug het veld in en onderdoor de dalende vliegers. Even verder komen we aan het gedenkteken waar op 15 februari 1961 een Boeing 707 van Sabena neerstorte, men herdenkt er de 73 mensen die de crash niet overleefden. Vliegen houdt natuurlijk altijd risico’s in. Zo komen we na 6,2 km op onze 2de controlepost te Nederokkerzeel.
Na een natje en een droogje beginnen we aan de laatste lus van 8,2 km door de velden, het zonnetje is er doorgekomen en met een rugwind gaan we terug naar de sporthal van Erps-Kwerps. Een zeer afwisselende tocht, heel mooi en veel natuur.
Klik op de foto linksboven voor alle foto’s.

Afgelegde afstand; 21 km.
Jaartotaal 2008 afgelegd; 85,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3933,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 3.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 170.

Geen opmerkingen: