1.10.07

33ste Internationale wandeltocht Heverlee.


Na een ritje van 62 km bereiken we het H. Hartinstituut te Heverlee waar we inschrijven in de eetzaal en waarna we kunnen vertrekken met een opkomende zon en wat wolkjes in de verte. Dat dit een mooie streek is wist ik van vroeger, wie ging er niet op schoolreis naar de grote speeltuin van "De Zoete Waters" en het bestaat nog steeds.
Al na ongeveer 1 km stappen zitten we meteen in de prachtige natuur van het "Heverleebos", hier kan je uren ronddolen zonder dat je een levende ziel tegen het lijf loopt, tenslotte 650 ha bos is niet niks, en bovenal, hier hoor je enkel de vogels. De 4km gaat hier al onmiddellijk rechtdoor, wij gaan linksaf, na een tijdje verdwijnen nu ook de 7 en de 12 km, wij bewandelen de 20 en blijven nog even in het gezelschap van de 28 km. Na een lus van 6,8 km komen we in de Parochiezaal te Oud Heverlee voor onze eerste controlepost en het zonnetje geeft warmte dus toch eens drinken.
We vertrekken terug en onmiddellijk bergop want ze hebben hier niet enkel bos maar ook veel bergop en bergaf, terug in het bos komen we aan de kapel van O.L.V. Van Steenbergen, één van de grootste kapellen van Vlaanderen. Omdat we nu op de Zuidkant van de hellingen zitten vinden we ook ganse velden met druivenstokken, jammer maar we kunnen er niet bij. Terug in het Heverleebos maken we een lus van 6,3 km langs de gemeente Vaalbeek en komen zo terug in onze vorige controlepost, nu wat eten en terug op weg.
We stappen terug bergop, nu langs een van de vele holle wegen die hier liggen in de zon en komen door het Meerdaalwoud de wandelaars van de 28 km tegen en samen gaan we verder langs de mooie bomen naar de 4,7 km verder gelegen controlepost "Woudlucht", mooie naam, het is een school voor bijzonder onderwijs, het is hier héél druk, gelukkig kunnen we ons drankje buiten opslurpen door het goede weer.
Terug verder stappend komen alle afstanden terug samen om langs de velden en landerijen nog 2,3 km terug naar het vertrek te stappen, een enig mooie tocht, hier kom ik zeker nog terug, een aanrader om te doen. De foto's kan je hier bekijken.

Afgelegde afstand; 20 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1665,5 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3293 km.
Aantal wandelingen 2007; 68.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 146.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat kan het heerlijk zijn : In een bos wandelen die zo groot is en niemand tegenkomen. Gewoon tussen de bomen met jezelf. En zeker wanneer het herfst wordt ! Zààààààlig !

Unknown zei

@ maaike, inderdaad, een heerlijk gevoel en zeker de stilte die er is.

buddha zei

Zalig om niemand tegen te komen!

Unknown zei

@ buddha, inderdaad, en de rust die ervan uitgaat.