10.8.09

Wandeldriedaags te Puurs.

Drie dagen op stap te puurs bij WSV Ibis, drie dagen mooi weer, drie dagen veel bekenden terug gezien, drie dagen ook velen na mekaar, dat is het resultaat van een weekendje stappen en gelukkig zelfs nog niet ver van huis.
Het begon vrijdag namiddag met de “Bloemkooltocht” van 22 km, deze bracht ons langs “Het Moer” naar Wintam voor een eerste kontrole, dan gaat het langs het Zeekanaal naar de nieuwe sluis die uitgeeft op de Schelde, aan de overzijde zie ik mijn dorp Schelle liggen. We bewandelen dan de polders terug naar Wintam voor de Tweede kontrole en dan nog een lus van 10,6 km langs Eikevliet terug naar Puurs.
Zaterdag gaan we dan op stap voor 42 km in “De Hoevetocht”, eerst richting Oppuurs voor een 1ste kontrole na 3,8 km maar ik stap hier na afstempeling onmiddellijk door, het gaat via de Boskant, Hoge Heide en Grootheide naar Bornem voor de 2de kontrole. Dan stappen we langs Donk en de Oude Schelde arm door Het Graafschap en Luipegem naar de voetbalkantine van KVK Branst voor de 3de kontrole. Het gaat nu richting Mariekerke naar de Scheldedijk die we een stuk volgen om terug te keren naar Branst voor de 4de kontrole. Vandaar gaat het dan via Luipegem terug naar Bornem voor de 5de kontrole. Langs de Abdij van Bornem en de Barelhoeve en het Fort van Bornem terug naar Oppuurs voor de 6de Controle, als laatste kontrole hebben we dan nog het Fort van Liezele en dan nog 1,4 km naar Puurs.
Zondag doen we er dan nog eens 32km bovenop in “De Duveltocht”. Van Puurs gaat het via de Overheide en de Achterheide naar Lippelo voor de eerste kontrole, dan een lus van 10.6 km langs Sint-Amands, Oude Briel, Larendries en door Lippelobos langs het Kasteel Hof te Melis terug naar Lippelo. Vervolgens gaan we langs het Gravenkasteel naar Londerzeel en vandaar naar Breendonk en meer bepaald de brouwerij van Moortgat waar een gratis Duvel op ons staat te wachten. Na deze lekkernij langs Hoogheide een stuk naar de voorlaatste kontrole, dan nog 2,8 km naar het Fort van Liezele en dan 1,4 km naar de startzaal te Puurs. Het waren 3 heerlijke dagen die als het ware zijn voorbij gevlogen, een prima organisatie met een vlotte bediening stonden hier vooraan. Heren van WSV Ibis bedankt en tot een volgende wandeling.
4 opmerkingen:

Dirkjogt zei

Inderdaad zoals steeds een goede organisatie. Zo heb je flink wat kilometers in de benen. We hebben het ook getroffen met het weer. Spijtig dat we mekaar niet gezien hebben, maar heb flink doorgestapt en weinig gerust. In de namiddag was het hier bij ons Safarkensmarkt, DE hoogdag in Wachtebeke. Zeker nog eens tot ziens!

Kay en Joris zei

dag Freddy,
Puurs dus een gebuurtewandeling die je zeker goed in beeld hebt gebracht. Wij waren er niet maar mss een volgende keer. Tot ziens en groetjes. Kay en Joris

Guy (= Gwy) zei

Puurs staat op mijn programma. Ik verwacht er te zijn op zaterdagochtend 5 uur.
(ik heb net mijn tijdsplanning voor de Dodentocht gemaakt. )

Unknown zei

@ Gwy The Alder, hopelijk klopt uw planning.