23.12.08

Wat hebben we zoal uitgespookt in december.


Sommigen onder U zullen denken “het is daar zo stil, er wordt niet meer gewandeld in december”, niets is minder waar. Ik heb heus de beentjes niet stilgehouden, integendeel, door de vele wandelingen en het verblijf aan zee, en het bewerken van de foto’s ben ik niet meer zo vlot aan het schrijven toegekomen. Er kruipt echt wel wat tijd in als men het een beetje goed wil doen.
Op 7 december ben ik 22 km op de Broekventjestocht gaan stappen te Heindonk, de foto’s van deze wandeling kan je hier vinden.
Op 10 december zijn we dan naar zee vertrokken, we maakte van de gelegenheid gebruik om op 11 december een stadswandeling in Brugge te maken, goed voor ongeveer 11 km.
Op 12 december trokken we dan naar Damme om er de wandeling te maken uit “Het Groot Wandelboek Vlaanderen”, normaal een goede 15 km. We waren een klein beetje te ver gelopen, zodoende stapten we tot in “De Waterhoek”, om zo toch op de dijk te belanden waar we moesten zijn. Goed voor een kleine 4 km omweg, maar het weer was goed, dus geen enkel probleem, toch 19 km gestapt. Deze wandeling is een echte aanrader. Zaterdagmorgen reden we dan huiswaarts wegens een afspraak.
Zondagmorgen spoorden we dan naar Veurne om bij de Duintrappers 21 km te stappen in de “Veurne Ambachttocht”, zeker voor herhaling vatbaar.
Dinsdag 16 december was het dan een wandeling te Schoten, bij wandelclub Scota, door het gekende Peerdsbos dat zelfs in de winter de moeite is om te doorlopen, goed voor 20 km.
Op 19 december spoorde ik dan naar Lokeren om te stappen bij “De Lokerse Durmetrotters”, een pracht van een wandeling en dan nog met volle zon, gewoon genieten. Goed voor een kleine 23 km.
20 december spoorden we dan naar Brugge naar “De Brugsche Globetrotters”, dit jaar met een gans nieuw parkoers, een wandeling die je niet mag missen. Goed voor 22 km.
Zondag ging het dan richting Waarloos bij “De Kleitrappers”, we hebben er geen klei getrapt maar wel tonnen slijk en modder. Maar zoals ieder keer bij De Kleitrappers is het een zeer verzorgde wandeling. Goed voor 23 km.
Dit was het dan voorlopig, we hebben deze maand nog enkele wandelingen die we kunnen maken, en met een beetje geluk kom ik dit jaar aan de ronde som van 100 wandelingen, hoop doet leven.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,
Inderdaad een situatie deze club onwaardig. Men zou, gelet op het aantal deelnemers van vorig jaar, toch beter moeten weten. Het stoorde inderdaad heel erg en links en rechts hoorde je dan ook tal van misnoegde wandelaars. Op het einde van de wandeling hebben wij dit probleem gemeld aan de secretaris van de club en die had oen al een hele waslijst klachten voor zich liggen. Blijkbaar zat men met de situatie een beetje verveeld en beloofde men dat zoiets in de toekomst zich niet meer zou herhalen. Jammer dat zo een prachtige stadswandeling een deel van haar glorie verliest.

Unknown zei

@Kathy en Joris,
Laat ons hopen dat ze woord houden, het kan er alleen maar beter door worden.

Anoniem zei

Je hebt duidelijk niet stilgezeten. Ik was er ook bij in Lokeren en in Brugge. Beide inderdaad wandeltochten om van te snoepen. Prettige kerst trouwens.
Groetjes, Maaike

Unknown zei

@ maaike, en voor U en Peter ook een gelukkige Kerst, en bedankt voor de prachtige foto van U beiden.

Anoniem zei

Hihi, graag gedaan hoor.
Deze is bij Joost genomen na enkele Duvels. Verwondert je dat :-) ?

Unknown zei

@ maaike, ik had zoal een klein vermoeden dat broertje er voor iets tussenzat.