30.11.07

20ste Koude Voetentocht te Boekhoute.



Zondag 24-11-2007 gingen we op stap te Boekhoute, dit oude vissersdorp op de grens met Nederland heeft helaas nu geen haven meer dus moet men het over een andere boeg gooien, landbouw, veeteelt en fruitteelt is hier nu veel aanwezig.
Wij nemen vandaag de 26 km om eens goed uit te waaien, want hieraan is geen gebrek in dit landschap dat zo vlak is als een biljart, maar de zon is er en dat is altijd goed. Tijdens onze rust in de 2de in de controlepost ontmoet ik dan uiteindelijk toch wandelblogger "Gwy the alder", er waren reeds enkele vergeefse pogingen van mijn kant geweest maar zonder succes, maar de aanhouder wint uiteindelijk toch. Het werd meteen een gezellige babbel in de hangar van een fruitkweker, zijn verslag kan je hier lezen, dat bespaart mij een epistel. Omdat hij op de kortere versie van 18 km zit nemen we afschijd en gaan elks onze eigen weg. Wij maken nog een ommetje van 5,7 km naar Bassevelde waar onze 3de controlepost in een gezellig café is gelegen, een Duvel gaat er gewillig in. Er wachten ons nu nog 7,3 en het is tamelijk koud geworden met de strakke wind in de polder. Onderweg pakken de wolken zich samen boven ons en er is regelmatig een regenboog te zien, geen goed teken dus.
Als we de rand van Boekhoute bereiken begint het te druppelen maar de startzaal is niet ver meer, gelukkig. 5 minuten later is het gaan gieten mar dan waren we al onder dak. Een zer mooie tocht en zeker voor herhaling vatbaar.
De foto’s van deze prachtige tocht kan je hier vinden.
Afgelegde afstand; 26 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 2056 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3686 km.
Aantal wandelingen 2007; 82.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 160.

28.11.07

Hou er het tempo in.



Een man koopt de beste auto op de markt, een splinternieuwe Ferrari GT .Het is de duurste auto in de wereld en kost 500.000 dollar.Hij doet er een testrit mee en stopt aan een rood licht.Een oude man op een brommerke stopt naast hem op het fietspad.
De oude man kijkt naar de nieuwe, glanzende ferrari en vraagt, "Welksoort van auto is da, zoon "?De man antwoordt, "Een Ferrari GTO. Kost een half miljoen dollar"!
"Da's veel geld," zegt de oude man. "Waarom kost die zo veel"?"Omdat deze auto 320 km per uur kan doen !" verklaart de trotse eigenaar. De oude man vraagt, "kan da kwaad als ik eens binnen kijk"?"Geen probleem", antwoordt de eigenaar.Dus steekt de oude man zijn hoofd door het zijraampje en kijkt eens rondom."Da's een wreed schonen auto, zoon, maar ik blijf bij mijn oud brommerke"!
De kerel wil de oude man eens tonen wat zijn auto doen kan.Als het licht op groen springt geeft hij plankgas en binnen 30seconden, leest de snelheidsmeter 160 km/u. Plotseling merkt hij een punt in zijn achteruitkijk spiegel op.Het schijnt dichter te komen!
Hij vertraagt om te zien wat het zou kunnen zijn en plotseling flitster hem iets rechts voorbij! "Wat op aarde kan sneller gaan dan mijn Ferrari"? vraagt de man zichzelfaf. Hij trekt de Ferrari op tot 250 km/u.Schuin rechts voor hem ziet hij dat het de oude man op zijn brommerke is ! Verbaasd dat het brommerke zijn Ferrari zou kunnen voorbijsteken,geeft hij nog meer gas en gaat het brommerke aan 275 km/u voorbij. WHOOOOOOOSHHHHH!
Hij voelt zicht de koning te rijk in zijn nieuwe ferrari...Tot hij in zijn spiegel kijkt en ziet dat de oude man die hem OPNIEUW inhaalt! Verbaasd door de snelheid van deze oude kerel, duwt hij de gaspedaalvolledig in en brengt de Ferrari tot 320 km/u !
Nog geen tien seconden later, ziet hij het brommerke opnieuw inlopenop de ferrari! De Ferrari zit op z'n einde en er is niets dat hij kan doen !!! Plotseling knalt het brommerke tegen de achterkant van zijn Ferrari !
De man stopt en springt uit, en ongelooflijk maar waar: de oude manleeft nog steeds!Hij loopt naar de gehavende oude man en zegt, "Oh God! Is er ietsdat ik kan doen voor u"?
De oude man fluistert...


"MAAK.. MIJN... BRETTELS... LOS... VAN...UW...ZIJSPIEGEL VERDOMME"!

27.11.07

9de Horizontocht 50 kilometer te Mazenzele.


Het was klokslag 7 uur toen ik op zaterdag 24-11-2007 op weg ging voor mijn 7de 50 kilometer tocht dit jaar, even met de zaklamp zoeken waar we lopen want het is pikdonker op de aardeweg waar ik ben. De maan staat in al haar glorie boven mij aan de heldere hemel, maar hiermee kunnen we toch niet genoeg zien dus een lamp is zeker nodig, rond 8 uur is het wat lichter en kunnen we zo genoeg zien. We gaan via Droeshout en Opwijk terug naar Mazenzele voor onze eerste controle na 7,4 km in zaal Houtekeet, hier krijg ik een Centwafel na de stempeling, ik eet een broodje met koffie om wat op te warmen en weg.
Slijk en modder en bergop en bergaf, dat is ons deel in deze wandeling en dat maakt het zeker niet simpel om te stappen, we gaan door het Kravaalbos op weg naar Asbeek voor controle nr 2 na 6,9 km in de parochiezaal, hier krijgen we soep met brood voor het bonnetje dat we kregen bij de inschrijving voor de 50 km, lekker warm en goed van smaak, zo mag ik ze ook en terug op weg. Door de leemgrond die aan de schoenen blijft plakken wegen mijn schoenen wel 5kg het stuk en dat maakt de tocht nog zwaarder, de zon komt er nu goed door en dat maakt het een stuk aangenamer. We maken nu een lus van 9,8 kilometer en komen terug in de parochiezaal te Asbeek, nu krijgen we een Leo wafel en ook de bagage is nu beschikbaar.
Terug weg en nu stappen we richting Affligem waar we voorbij de abdij een controle hebben in café "De Oude Brouwerij" na 7,2 km, dit is natuurlijk een uitnodiging om een blonde Affligem naar de eeuwige jachtvelden te helpen met de suikerwafel die er straks zal moeten aan geloven, nog wat eten ook en terug op pad. Nu maken we een lus van 6,5 km en stappen het dorpje Meldert binnen voor onze 4de controle, ditmaal in café "Marina", hier is het een Mars die moet zorgen voor de nodige suikers, een Hoegaerden van het vat is hier mijn drankje en dat voor 1,20 euro, waar ga je het nog vinden.
Ditmaal gaat het richting Moorsel en dan naar Baardegem waar in café "Ingrit" onze 5de controle is na 43,8 km in totaal, hier krijgen we een knaap van een appel bij onze afstempeling, nu zitten mijn zakken toch echt vol, hier nog een Maes pils voor 1 euro, het wordt nog beter, straks is misschien alles gratis.
Nu nog de laatste loodjes en het is een loodje van 5,3 km dat ons terug naar Mazenzele brengt in de St Pieterszaal waar ik vanmorgen vertrokken ben en het is nu juist 16:08 uur, niet slecht gestapt. Ik heb nog een bonnetje voor een gratis consumptie naar keuze en daar ga ik toch geen water voor vragen ik zou wel gek zijn, een goede Duvel na gedane arbeid is héél welkom. Deze Duvel is ook een beetje om te vieren dat ik na deze wandeltocht de kaap van de 2000 km in één jaar heb bereikt in 2007, dit was mijn betrachting met nieuwjaar en het is nog gelukt ook.
De foto's kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 50 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 2030 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3660 km.
Aantal wandelingen 2007; 81.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 159.


23.11.07

Wandelprogramma voor weekend nr. 47.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Zaterdag 24 november 2007, wandeling te Mazenzele ( Prov. Vlaams Brabant), "Tweedaagse herfstwandelingen – 9de Horizontocht 50 km" ingericht door " WSV Horizon Opwijk" ;verder is vermeld, " Licht heuvelachtige en verkeersarme natuurwandeling in herfsttooi tussen Pajottenland en Faljuintjesstreek, Kravaalbos. Bagagevervoer 50 km. Regelmatige bevoorrading. Laatste aankomst 19:00 uur "
Inschrijven van 7:00 - 9:00 uur voor de 50 km en van 8:00 - 15:00 voor de andere afstanden, parcours; 5-10-14-19-25-32-39-50 kilometer.
Start; Sint-Pieterszaal, Steenweg, Mazenzele.
Op deze wandeling kies ik voor de 50 kilometer.

Zondag 25 november 2007, wandeling te Boekhoute (Prov. Oost Vlaanderen), "2de Koude Voetentocht" ingericht door "De Kwartels Groot-Assenede; verder is vermeld, "Wandeling door het van oudsher bekende vissersdorp Boekhoute."
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 7-12-18-24 kilometer.
Start; De Kring, Dorp, Boekhoute.
En nu maar hopen dat het een beetje droog blijft in het weekend.

22.11.07

Nu breekt mijn klomp !!!!!!!




Toen ik mijn mailbox opende was er een mailtje bij van pierre du coin, hij stuurde de volgende tekst op,

Hé Freddy, proficiat met uw 62ste plaats in de lijst van de meest invloedrijkste Vlaamse blogs! http://www.metatale.eu/top-100

Eerlijk gezegd heb ik zo een tijdje naar die tekst zitten kijken met het idee van "die trekt mij op stuipkens", even later dan toch maar naar de website gesurfd en tot mijn allergrootste verbazing was het inderdaad zo dat ik op nr. 62 stond. Dat is toch wat, dacht ik, maar vraag me niet hoe ik daar beland ben of door wie ik deze eer mag opstrijken. In feite is het al eender wie me die bloemen heeft gegeven, maar ze zijn in ieder geval heel hartelijk bedankt. En pak er ene op mijn en uw gezondheid. Proost ende schol mannen (vrouwen).

21.11.07

Wie gaat er mee mountainbiken ?



Ik ga zeker en vast mee !!!!!!!!

20.11.07

IJsbrekerstocht te Heldergem

Zaterdagmorgen 17 november 2007, rond 7 uur vertrokken per auto voor een wandeling te Heldergem, natuurlijk eerst een beetje ijs van de ruiten krabben en dan weg. Het blijkt hier een kleine gemeente te zijn en dat is te merken als ik mijn auto tracht kwijt te raken, een bijna onmogelijke opdracht omdat men in de smalle straatjes niet kan staan zonder deuken te bekomen. Door een toeval kom ik achter de kerk aan het kerkhof terecht en jawel, daar is een kleine parking, en meer moet dat niet zijn.
Inschrijven in het gezellige zaaltje, de 18 km blijken er nu 23 km te zijn, maar geen probleem, het blijkt hier om 4 lussen te gaan zodat men elke keer hier terug komt, de lussen zijn 7,2 km, 6,9 km, 5,7 km en als toetje 2,5 km. En weg zijn wij.
Het hoekje om (figuurlijk dan) en we zitten in de natuur en bij deze zonsopgang geeft dat met de bevroren weidegronden een uniek zicht, het fototoestel moet zijn best doen. De ganse wandeling vertellen is hier niet zo op zijn plaats, men kan beter naar de foto’s kijken, Wie graag van de ene boerderij naar de andere wandelt en dit alles in de prachtige natuur die hier toch tamelijk op en neer gaat, wel die moet volgend jaar deze wandeling met een kruis aanstippen. Ik heb het alvast gedaan. Klik hier voor de foto’s.

Afgelegde afstand; 23 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1954 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3584 km.
Aantal wandelingen 2007; 79.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 157.

16.11.07

Wandelprogramma voor weekend nr. 46.



Zaterdag 17 november 2007, wandeling te Heldergem( Prov. Oost Vlaanderen), "IJsbrekerstocht" ingericht door " WSV De IJsbrekers" ;verder is vermeld, " Heldergem, Haaltert en omstreken in herfstoutfit. Verschillende biersoorten, verse soep en lekkernijen voorzien. Een tocht waarvan men zal genieten.
"Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours; 5-8-12-18kilometer. Start; Huize Glorieux, Heldergemstraat, Heldergem.

Zondag 18 november 2007, wandeling te Sint-Pieters-Leeuw, "Wandel Mee Wintertocht BPWC" ingericht door "Wandelclub St-Pieters-Leeuw"; verder is vermeld, "Info. http://www.wandelmee.be/.
"Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 6-12-21-25 kilometer.Start; Dagkuur Zonnig Leven, J. Vanderstraetenstraat 198, Sint-Pieters-Leeuw.

12.11.07

Toeters en bellen.


Vandaag om 16:33 uur was het dan zo ver, de 10.000 ste bezoeker op "De Wandelaar". En de gelukkige is "Pierre Du Coin". Als ik in de buurt kom gaan we er enen op pakken man, zeker weten.

11.11.07

Slecht nieuws voor Schelle.


De Schellenaar Eddy Merckx (UMB-8) is in het Ecuadoriaanse Cuenca uitgeschakeld in het wereldkampioenschap driebanden, hij zal zichzelf dus niet opvolgen als wereldkampioen.
Hij verloor in de 8ste finale met 3-1 van de Griek Nikos Polyonronopoulos (UMB -9). Ook Frédéric Caudron (UMB-2) mag zijn droom wegbergen, hij verloor van Roland Forthomme (UMB-6) met 3-1.
Hiermee blijft Forthomme de laatste landgenoot in het toernooi. Hij moet het in de volgende ronde opnemen tegende Spanjaard Daniel Sanchez. Roland, we duimen voor jou.

Slim ventje.


Pietje zit al weken verveeld voor zich uit te staren in de klas.
De juf krijgt het op haar zenuwen en vraagt:"Pietje, wat is jouw probleem ?"Pietje antwoordt: "Ik ben veel te slim voor de 1e klas. Mijn zusje zit in de derde klas maar ik weet veel meer dan zij en dus moet ik óók eigenlijk naar de 3e klas".
De juffrouw vindt dat een moeilijke kwestie en spreekt erover met de directeur. Terwijl Pietje buiten het kantoor van de directeur moet wachten legt de juffrouw het probleem aan hem uit. "Laat hem binnenkomen, dan zal ik hem even persoonlijk testen" zegt de directeur.. "Als hij ook maar èèn vraag niet kan beantwoorden dan blijft hij gewoon in de 1e klas".
De juffrouw gaat hiermee akkoord enPietje mag binnenkomen.
De directeur: "Hoeveel is 3 x 3"?Pietje: "9"Directeur: "Hoeveel is 6 x 6 ?"Pietje; "36"En zo beantwoordt Pietje alle vragen die eigenlijk een derdeklasser pas behoort te weten. De directeur kijkt de juffrouw aan en zegt "Ik denk dat Pietje best wel naar de 3 klas kan gaan".
Maar de juffrouw twijfelt nog steeds en vraagt of ze óók nog een paar vragen mag stellen. De directeur gaat hiermee akkoord en de juffrouw stelt haar eerste vraag; "Waarvan heeft een koe er vier, terwijl ik er maar twee heb?" Pietje: "benen"
De Juffrouw; "Wat heb jij in je broek en ik niet?" Pietje: "Zakken"
De Juffrouw: "Wat begint met een K en eindigt met een T, is behaard, ovaal en smakelijk?" Pietje: "een kokosnoot"
Intussen zakte de mond van de directeur ver open van verbazing.
De juffrouw vervolgde met: "wat gaat er hard en stijf naar binnen en komt er zacht en slap uit?" Pietje: "kauwgum"
De Juffrouw: "Wat doet een man rechtopstaand, een vrouw zittend en een hond op drie poten?" Pietje; "Een hand geven"
De Juffrouw: "noem een Engels woord dat begint met een F en eindigt met een K" Pietje; "Firetruck"
De directeur zucht heel diep en zegt:"Laat hem maar naar de vijfde klas gaan, want die laatste zes vragen had ik al allemaal fout".

8.11.07

4de Octaaftocht te Niel.




Zoals de 3 vorige jaren met het octaaf van Niel Jaarmarkt richt WSV Schelle in samenwerking met de Nielse sportraad weer een wandeling in welke vertrekt vanuit Niel. Als ik om 9:00 uur de zaal binnenkom om me in te schrijven is het hier al een drukte van jewelste, misschien omdat het deze keer, dat de club een wandeling inricht, eens niet regent. De bekenden eens groeten, en dat zijn er wat, inschrijven en op pad want we zijn fotograaf van dienst voor de club.
Bij het starten onmiddellijk naar rechts en we zijn al in de natuur, op weg naar de Rupeldijk, juist ervoor is al een eerste splitsing, ik ga voor de 22 km en moet naar links met de 7km, de 4 – 12 – en de 18 km gaan naar rechts. We gaan de dijk op naar rechts richting Schelle waar we voorbij de overzet komen waar de boot juist is vertrokken, we stappen verder voorbij Restaurant "Tolhuis Veer" en verlaten de dijk naar rechts. Zo gaan we op weg in de Laardreef, voorbij het "Laarhof" en naar "De Laarkapel" die al daar ontelbare schilders op doek is gezet. De Tolhuisstraat over en terug naar Niel voor onze eerste controle, na 4 km in de school van de Veldstraat, hier is het een komen en gaan want alle afstanden komen hier.
Afstempelen, eens drinken en op weg, ik stap nu in de richting van de Nielse visputten, hier werd vroeger de klei voor de bakstenen uitgebaggerd en is nu een paradijs voor vissers. Linksaf en we gaan het "Natuurgebied De Walenhoek" in, hier kan je echt tot rust komen en uren rondlopen, je moet wel een beetje de weg kennen, voor ons geen probleem, wij zijn hier geboren en getogen maar wie hier vreemd is kan wel verdwalen, men kan het moeilijk klein noemen. In het natuurgebied grazen de trotse Galoway runderen, zij zijn afkomstig uit de Schotse Hoogvlakten en blijven hier het ganse jaar buiten, zij voorzien in hun eigen behoeften en het is beter ze niet te voederen. De straat over uit het domein, komen we in een nieuwe woonwijk op "het Hellegat", een gehucht van Niel. Vroeger stond hier een steenfabriek en droogloodsen, maar dat is allemaal geschiedenis en afgebroken, enkel nog een schoorsteen herinnert ons aan het verleden. Naast de kerk is onze 2de controlepost na 5,8 km, het is hier "vollen bak", zeggen ze in het Niels. Wat eten, stempelen en drinken en op weg voor een lus van 7,2 km.
Deze brengt ons door de steenbakkerijen, of wat er nog van overblijft door "Noeveren" een gehucht van Boom. Hier vinden we nog ringovens, ze doen enkel nog dienst als museum, jammer genoeg. We stappen zo tot aan de rand van Boom om langs Hellegat terug aan de kerk te komen voor controle 3, oei, nog altijd even druk hier, maar we vinden gemakkelijk plaats voor een drankje, nu mag het een donkere Leffe zijn, de tocht zit er voor ¾ op.
Nog een lus van 5,8 km, we stappen terug langs de Rupeldijk waar toch wat donkere wolken trachten samen te klitten, maar gelukkig zonder gevolg. Zo komen we terug in Niel, deze gemeente is er voor gekend één van de grootste jaarmarkten van de streek te hebben en zeker de grootste kermis of zoals wij zeggen "De foor". En om dat te bewijzen laat onze parcourmeester ons alle kanten van de foor zien, het is hier druk en iedereen wil wel de grote attracties eens van dichtbij bekijken, er is er eentje in werking en mijn maag komt al naar boven als ik het nog maar zie. Je word ouder papa, zoals in het liedje. Ik neem hier wat foto’s en trek dan verder naar de plaats waar ik deze morgen vertrok.
De Burgemeester en enkele schepenen zijn aanwezig, er worden trofeeën uitgewisseld, beloftes gemaakt en we gaan nu nog een goede pint drinken. Het was een mooie wandeling en iedereen heeft hier goed aan meegewerkt om er een succes van te maken en dat is gelukt, daar kunnen de 1126 deelnemers getuigen van zijn, en de afwezigen, die hadden dik ongelijk, zij krijgen in februari 2008 terug een kans om onze streek te verkennen. Tot dan. De foto’s van deze dag kan je hier vinden.

Afgelegde afstand; 23 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1931 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3561 km.
Aantal wandelingen 2007; 78.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 156.




6.11.07

Monumententocht te Knokke, Canadees weekend.


Zaterdag 03-11-2007 rij ik heel vroeg met de auto naar Knokke-Heist voor de eerste wandeldag van de tweedaagse, het "Canadees Wandelweekend" waar ik me heel veel van had voorgesteld. Ik vind zonder probleem het Verweeplein waar de tent stond opgesteld, van een parkeerplaats kan ik zeker niet hetzelfde zeggen, dat ging allerminst vlot.
Na het inschrijven kan ik om 8 uur vertrekken, er is dan toch al redelijk wat volk onderweg. Eerst een rondje stratenlopen om via het centrum van de stad via de kerk naar het station te stappen en hier een stuk verder ga we rechtsaf de toch nu al drukke stad uit ondanks het noch vroege uur. We komen in de velden waar de akkers er reeds opnieuw geploegd bijliggen, hier weten ze van aanpakken, in de verte zie ik de zeehaven van Zeebrugge opdoemen. Even verder gaat het naar rechts en de weg is nu een slijkerig stuk moeilijk begaanbare weg, maar dat is al een gewoonte geworden bij het stappen.
Verder in het open veld merk ik een man op met een Landrover en een dikke handschoen aan, ik er natuurlijk naartoe en die man tovert daar een arend uit zijn kofferbak. Na enkele vragen kom ik te weten dat het een Steppearend is en dat hij die kanjer aan het africhten is, het dier is 2 jaar oud en werkelijk prachtig om te bekijken. Zo te zien weegt dat beestje toch al redelijk door op de arm, als hij even wegvliegt kan je zien wat een vleugelbreedte dat dier heeft.
Dan verder naar rechts langs de spoorlijn en zo komen we te Knokke in het "Park 58" maar daar zijn we zo weer door, eventjes villa’s bekijken en dan terug rechtsaf door het wat grotere "Directeur Generaal Willemspark" eens hier uit komen we terug in de kern en straatje in en uit komen we aan de eerste controlepost de Gemeentelijke Basisschool "Het Anker".
Een smakelijk kervelsoepje later trekken we terug de stad in en gaan we door het Vlaams Natuurdomein "De Sashul en Vuurtorenweide", jammer genoeg is de stad nooit ver weg. Hierna gaan we terug straat in en uit langs de betere wijken met pronkerige villa’s. Op de grens met Duinbergen gaan we linksaf terug naar het schooltje "Het Anker" voor onze tweede controle. Jammer genoeg is het hier een beetje krap en ga ik maar direct door na het afstempelen.
Na enkele straten krijgen we dan eindelijk de zee te zien, linksaf een kort stukje op de dijk tot aan de havenmuur van Zeebrugge, hier terug linksaf en langs de drukke kustbaan terug naar Knokke waar we terug even door het "Directeur Generaal Willemspark" stappen en zo terug de zeedijk op in de andere richting van daarnet. Na een eindje stappen in het zonnetje komen we aan controlepost nr. 3, een keldertje ergens achteraan een Taverne, het trapje af maar ook daar is het drummen en duwen, dus stempelen en weg voor de laatste kilometers.
Terug door de stad langs de oorlogsmonumenten en niet te vergeten de "Visserskapel". Wat ook opvalt zijn de vele gebouwen die getooid zijn met de Belgische driekleur en de Canadese vlaggen die hier overal wapperen, zij herdenken hiermee dat Knokke is bevrijd op 1 november 1944 door het Canadese leger. Zeker een mooi gebaar. Weer even huizen kijken en zo kom ik terug op de plaats van vertrek.
Het is natuurlijk wel de bedoeling om de vele monumenten te laten bewandelen die in verband staan met hun bevrijders maar men mag hier toch ook niet gaan overdrijven, naar mijn mening is er in Knokke zoveel natuur te beleven dat het stratenwerk er toch een beetje overdreven bij leek. Jammer, maar het is niet anders. De fotoreportage vindt je hier.


Afgelegde afstand; 22 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1908 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3538 km.
Aantal wandelingen 2007; 77.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 155.

5.11.07

Herfsttocht te Hingene.



Vrijdag 2 november 2007 ging ik wandelen te Hingene, even inschrijven in het Gemeenschapshuis en rond 8 uur op stap voor 3 lussen van elk 6 km. Het was een grijze bedoening wat het wolkendek betrof en volgens de weerman of weervrouw zou dat de rest van de dag zo blijven en jammer genoeg kwam hun voorspelling uit.
We stappen het dorpje uit langs links en zitten onmiddellijk in de prachtige natuur, hier is het genieten van de stilte, je hoort hier helemaal niets. Het is nog vroeg en zelfs de vogels vinden het nog te vroeg. Langs een visvijver die meer op een spiegel lijkt ga ik verder op weg naar de Scheldedijk, veel zicht is er niet want de mist komt alsmaar meer opzetten.
We komen nu aan het jachtpaviljoen "De Notelaer" waar het bij lekker zomerweer heel gezellig is met een frisse pint, ik stap verder rechtsaf de dijk naar beneden en op de kinderkopjes gaar het dan richting Hingene en de startplaats voor de eerste controle.
Ik ga na een drankje ditmaal rechtsaf en kom voorbij "In d’Oude Poort", een Estaminet die door iedereen in de wijde omtrek gekend is en een welgekomen rustplaats is voor wandelaars en fietsers. Linksaf het dorp uit en terug op weg naar de Scheldedijk, Daar verder ligt aan de rechterkant Schelle, verborgen achter zijn 3 windmolens, op de linkeroever ligt Rupelmonde, de geboorteplaats van Mercator. Even verder is er een controle bij visclub "Groenendijk", de kachel staat er lekker te ronken. Terug de kasseistenen op waar ik even verder op een meute jagers bots die het bos uitkomen, ze zien er vervaarlijk uit met hun geweer op de schouder. Door de velden kom ik terug in Hingene voor de controle.
Na wat eten en drinken terug rechtsaf het dorp uit en nogmaals naar rechts het bos in, hier vind ik even verder het prachtige waterkasteel "D’ Ursel", enkel foto’s nemen is hier een echte must. Terug de velden in waar het nu druk is omdat het de suikerbieten zijn die geoogst worden, het opladen is handenarbeid en lijkt me echt geen lichte job.
Langs de Kasteeldreef nog even via de voorzijde van het kasteel door het park en dan terug naar waar we deze morgen vertrokken waren, intussen is het beginnen motregenen maar daar hoef ik mij geen zorgen meer om te maken, ik ben rond en bleef nog droog. Een mooi voorbeeld van hoe een natuurwandeling moet zijn, jammer dat er geen zonnetje afkon. Tot volgend jaar, zeker weten, De foto’s van de wandeling vindt je hier.


Afgelegde afstand; 18 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 1886 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3516 km.
Aantal wandelingen 2007; 76.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 154.