31.1.07

Mijn gedacht !!!!!

Hoe zou jij je voelen ?

30.1.07

Als dat maar goed afloopt.

Nieuwe CAO januari 2007 juist goedgekeurd door VBO

INFORMATIEBULLETIN
****************************


Belangrijke mededeling

Sedert enige tijd doet in ons bedrijf het gerucht de ronde dat een van de dames op kantoor zwanger zou zijn van een van de heren
van ons bedrijf.
Naar aanleiding hiervan heeft de Directie besloten een onderzoek in te stellen, naar de betrouwbaarheid van dergelijke geruchten.
Hiertoe werd een speciale commissie van onpartijdige medewerkers benoemd. Deze commissie is na een grondig onderzoek van 3 dagen tot de conclusie gekomen dat het gerucht beslist onjuist is,
omdat :
1. In dit bedrijf is er nog nooit iets uit liefde gedaan.
2. Een vruchtbare samenwerking heeft hier nog nooit plaatsgevonden.
3. Er binnen dit bedrijf nog nooit iets binnen de negen maanden tot stand is gekomen.
4. De vergrijzing van dit bedrijf zo is toegenomen, dat geen medewerkers meer klaar komen.
5. De werktijd zodanig is ingekrompen, dat het onmogelijk is in de beschikbare tijd iets klaar te spelen.

Wij zijn van mening dat hiermede het gerucht voldoende is ontzenuwd.

De Directie.

Nieuwe CAO 2007...

Beste medewerkers,
Op de Algemene Directievergadering is het volgende besloten:

1. De kledij, waarmee u zich naar uw werkplaats begeeft, moet aangepast zijn aan uw salaris:
- Wanneer u met Prada schoeisel en Gucci kledij rondloopt gaan wij ervan uit dat u meer dan genoeg verdient en dus geen salarisverhoging nodig heeft.
- Wanneer u pover gekleed bent, moet u beter leren omgaan met uw geld, zodat ook u zich betere kledij kan veroorloven. We kunnen u in dit geval dan ook geen salarisverhoging toestaan.
- Wanneer u de gemiddelde merkenkledij van Jan Modaal draagt, bevindt u zich in de iddenklasse en stelt u het goed. U hebt dan ook geen salarisverhoging van doen.

2. Familiale dagen en toegestane afwezigheid:
Elke medewerker heeft vanaf heden recht op 104 dagen per jaar. Ze worden ook wel eens "zaterdag" en "zondag" genoemd.

3. Middagpauze:
- Magere mensen hebben recht op 30 minuten, omdat ze meer moeten eten om er gezond uit te zien. Mensen met een normaal gewicht hebben recht op 15 minuten, om een afgewogen maaltijd te nuttigen en alzo op hun gewicht te blijven. Mensen met overgewicht hebben recht op 5 minuten, meer tijd hebben ze niet nodig om een flesje "Slim Fast" te drinken en een dieetpilletje in te nemen.

4. Ziekteverlof:
Doktersbriefjes worden niet meer aanvaard. Als men naar de dokter kan gaan kan men ook naar het werk komen.

5. Gebruik van de sanitaire voorzieningen:
Er wordt teveel tijd doorgebracht op de toiletten. Daarom is er vanaf nu een tijdslimiet van 3 minuten ingevoerd. Na deze 3 minuten gaat er een alarmsirene, wordt het toiletpapier vergrendeld, de deur geopend en wordt er een foto genomen. Na 2 overtredingen zal uw foto uitgehangen worden op het informatiebord onder de categorie: "Chronische Overtreder van het Arbeidsreglement"

6. Medische ingrepen:
Zolang u hier werkt, hebt u al uw organen nodig. Denk er daarom zelfs niet aan om één of ander te laten verwijderen. Wij hebben u intact aangenomen, elke latere operatie zal dan ook beschouwd worden als een vorm van contractbreuk.
Wij danken u bij voorbaat voor uw loyaliteit tegenover de firma. Het is onze betrachting om een positief arbeidsbeleid te voeren.
Mogen wij u daarom dan ook vragen om al uw vragen, commentaar, zorgen, klachten, frustraties, irritaties, agressies en beschuldigingen aan iemand anders te richten dan aan ons.

Met vriendelijke groet,

De Directie.

26.1.07

Het wandelprogramme voor weekend nr. 4.


Zaterdag 27 januari 2007, wandeling te Lichtaart (Antwerpen), "3-daagse Winterwandeling" ingericht door " Wandelmee.be VZW ;verder is vermeld, "Bosrijk parcours met vertrek in familiale sfeer vanuit het gezellige clubhuis van Wandelmee.be".
Inschrijven van 6:00 - 15:00 uur, parcours 5-10-15-20-30-42 kilometer.
Start; Zwaluwstraat 16, Lichtaart.
Hier ga ik voor de 42 kilometer.

Zondag 28 januari 2007, wandeling te Schriek (Antwerpen), "17 de Witlooftocht" ingericht door "WSV Neteland VZW; verder is vermeld, "Alle afstanden vertrekken vanuit Schriek Richting Grootlo. Naar de Lozenhoek en de Putte-bossen, een 6 hectaren groot natuurgebied, de ondergrond kan er – zeker in deze tijd van het jaar – erg vochtig zijn.".
Dat zal wat worden met die ondergrond.
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 7-14-21 kilometer.
Start; Parochiezaal, L. Kempenaerstraat 16, Schriek (Heist o/d berg).
Hier gaan we voor de 21 kilometer.

24.1.07

Vandaag even geen adempauze.

Het was weer van dat, Murphyke was weer aanwezig. Eerste werk vandaag, een vrachtwagen lossen die geladen was met Natronloog, ook gekend als NaOH, bijtende soda of natriumhydroxide. Een produkt waar men beter kan mee opletten dus. Dit ging zonder slag of stoot in de tank.
Intussen was men het bedieningsscherm voor het lossen van zwavelzuur aan het vervangen, nog steeds geen probleem tot de technieker zijn taak ten einde was. Nog maar net was de man verdwenen of de vrachtwagen met zwavelzuur of H2SO4 was daar om te lossen. En toen gingen de poppen aan het dansen, het scherm werkte maar de schembediening werkte niet, reden nog steeds onbekend. Geen probleem, we bedienen het even van ter plaatse, vergeet het, de afsluiters onbedienbaar en de pompen gaan niet in. Hulp was op komst, de voeding had de geest gegeven, vervangen en ok. Het lossen kan beginnen, de vrachtwagen heeft veel meer dan het gevraagde bij en dat geeft weeral problemen, dus in de reserve tank ermee. Intussen is de normale werktijd voorbij, doch..... de zwavelzuurpompen werken niet en zijn niet aan de praat te krijgen, nogmaals hulp geroepen want dit is iets dat boven mijn pet gaat, ieder zijn stiel. Vermits ik hier toch niets kon aan verbeteren was het beter om het slagveld te verlaten want zo kon men het wel noemen.
Hopelijk heeft Murphyke tegen morgen een andere stek gevonden want teveel is teveel en trop is..... juist ja.

23.1.07

De Kruispoort te Brugge.

De huidige Kruispoort werd als verdedegingswerk opgetrokken in 1402-1406 onder leiding van de aannemersbouwmeesters Maarten van Leuven en Jan van Oudenaerde en dit ter vervanging van een poort uit 1366. Rond 1780 werden onder Franse invloeden de verdedegingswerken gesloopt.
Wat nu nog overblijft van de Kruispoort is ongeveer de helft. De twee zware ronde torens met smalle overwelfde doorgang tussen de twee achthoekige torentjes bleven bewaard. De Kruispoort dankt haar naam aan de aanpalende randgemeente St-Kruis.
Bovenaan in een gotische nis bevindt zich een kruisbeeld. Omdat de poort zich aan de kant van de stad bevond naar het binnenland toe was het via deze poort dat traditioneel vele VIP’s de stad binnenkwamen.
Enkele voorbeelden zijn – Jan Breidel en Pieter Coninck bij de Brugse Metten ( uiteraard de vroegere poort). Intrede van Karel de Stoute en Margaretha van York (Gouden Boomstoet), Napoleon en Marie Louise, en tenslotte de Duitse aftocht in 1918. Deze poort zijn we zaterdag voorbij gestapt met onze wandeling Rondom Brugge, De Brugse Vesten.
Met dank aan Dirk Pollentier (stadsgids).

























Afgelegde afstand; 32,5 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 152,9 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1799,6 km.
Aantal wandelingen 2007; 5.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 83.

22.1.07

Rondom Brugge - Brugse Vesten tocht.


Ik vertrek op zaterdag 20-01-2007 in de Magdalenastraat vanuit het St-Lodewijkscollege te St-Andries, Brugge en gaan om de hoek langs de spoorweg om zo aan de Smedepoort te komen en verder te stappen richting Station, de straat over te lopen langs de Bouverievest en daar vinden we het Oud Waterhuis en hier zijn al de eerste sporen van de zware storm van donderdag ll. te zien. Overal afgeknapte takken en omgewaaide bomen en dit blijft zo de ganse wandeling, ze hebben Brugge niet gespaard en men zal hier nog een aardig stukje opruimingswerken hebben.
Nu stappen we aan het Bargeplein over de brug langs de Katelijnevest, de Gentpoortvest en aan de Boninvest over de brug rechtdoor de Kazernevest het pad omhoog naar de molen, de Kruisvest, Sasplein, Wulpenstraat, Komvest en blijven langs het kanaal lopen over de Krakelebrug en komen tenslotte in de St Pieterzuidstraat aan de veiling in een café voor onze eerste controle. Intussen is het een druilerige regen met een harde wind die ons het leven zuur maakt.
Hierna stappen we langs de ingang van sportcentrum Tempelhof, onderdoor de spoorwegbrug en verder gaan we rond de St Pietersplas, hier is het één grote modderpoel en het water komt tot aan de enkels, verder langs de Blankenbergse steenweg, St Pieterskerklaan, Eriestraat, Vaartstraat en Kasteelgeleed terug naar de St Pieterzuidstraat voor een 2de controle.
Nu straat in en uit naar de Steenkaai, en Houtkaai naar de ingang van het Waggelwater en terug straatje in en uit tot de 3de controle in de Davidstraat. Terug op weg en intussen is het toch gestopt met regenen en we lopen op de Buiten Smedenvest en de Buiten Smedenpoort, de Acht Zaligheden naar de Gistelse Steenweg voor een 4de controle. Verder de J. Britostraat naar de ingang van domein "Koude Keuken", Fazantlaan, Kloosterveld en terug straat in en uit terug naar de Magdalenastraat. De 32,5 km zitten er op en ik ben nat tot op het bot want door de hevige wind was het onmogelijk om een regenscherm te gebruiken of je kon zo terug naar de winkel om een nieuwe te gaan kopen.
Na de wandeling wacht ons een lekkere Vlaamse hutsepot en die heeft heerlijk gesmaakt. Hier kom ik volgend jaar zeker terug, en nu nog 110 kilometer terug naar huis voor een warme douche want vanavond wacht nog een wedstrijd biljart. Van een drukke dag gesproken.

19.1.07

Planning voor het weekend nr. 3.

Zaterdag 20 januari 2007, wandeling te Brugge (West Vlaanderen), "Rondom Brugge – De Brugse Vesten" ingericht door " WJSV D e Brugse Globetrotters ;verder is vermeld, "Deze wandeling gaat langs de Brugse Vesten en alle nog bestaande stadspoorten, zoals de Smedenpoort, Ezelpoort, Kruispoort en Gentpoort en maakt een bijkomende lus langs St-Andries en St Pieters met passages door diverse domeinen en bossen, de aankomst dient voor 17:30 uur bereikt".
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur.
Parcours 6-12-15-24-31kilometer.
Start; Sint Lodewijkcollege, Magdalenastraat 30, St-Andries, Brugge. Op de startplaats is er hutsepot te verkrijgen.

Zondag 21 januari 2007, wandeling te Kessel (Antwerpen), "Winterheidetocht" ingericht door "De Kleitrappers Terhagen; verder is vermeld, "Wandeling door bosrijk gebied, heide en landelijke wegen, verzorgde rustpost en gratis een Jenever bij vertrek, aankomst tot 17:00 uur ".
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur.
Parcours 7-14-21 kilometer.Start; Basisschool Bisterveld, Nieuwstraat 26 Kessel.

18.1.07

Aan de dood ontsnapt !

Na een gedane dagtaak kom ik huiswaarts, maar zoals verwacht is het een puinhoop op de Brusselse grote binnenring. Ik neem dan een binnenweg en verlaat de ring in Asse om langs daar mijn weg te vervolgen richting Antwerpen.
Ik rijd vandaar via Relegem naar Wemmel, langs het centrum van Wemmel terug even de ring op en zo langs Strombeek. Vandaar sla ik rechts af naar de A 12 en kom dan langs de Nationale plantentuin in Meise. Even voorbij de hoofdingang hoor ik in de storm een droge dorre knak, ik kijk in mijn spiegel en zie de boom aan mijn linkerkant vallen waarvan nog enkele takjes mijn kofferdeksel raken, maar zonder erg. Hoe één seconde vroeger of later over een mensenleven kan beslissen. Met de daver op het lijf en het poepje open en toe, geraak ik zonder verdere problemen thuis.
Je zal dan denken, het ergste is voorbij, maar Murphy was is in de buurt en dat is nooit goed. Juist 2 uur later zijn ze er op ons dak met een pan vandoor, en het was in onze straat niet de enige. gelukkig tussen 2 stormwinden door een reserve kunnen steken en hopen dat het nu een beetje rustiger mag worden.

16.1.07

Een potje wiskunde.


WISKUNDIGE ROMANTIEK
Slimme man + slimme vrouw = romance
Slimme man + domme vrouw = affaire
Domme man + slimme vrouw = huwelijk
Domme man + domme vrouw = ongewenste zwangerschap

WISKUNDE OP HET WERK
Slimme baas + slimme werknemer = winst
Slimme baas + domme werknemer = productie
Domme baas + slimme werknemer = promotie
domme baas + domme werknemer = overuren

WISKUNDIG SHOPPEN
Een man zal 20 euro betalen voor een voorwerp van 10 euro dat hij kan gebruiken.
Een vrouw zal 10 euro betalen voor een voorwerp van 20 euro dat ze niet nodig heeft.

ALGEMENE STATISTIEKEN EN VERGELIJKINGEN
Een vrouw maakt zich zorgen over de toekomst tot ze trouwt.
Een man maakt zich pas zorgen over de toekomst wanneer hij trouwt.
Een succesvolle man is er één die meer geld verdient dan zijn vrouw kan opdoen.
Een succesvolle vrouw is er één die een dergelijke man kan strikken.

WISKUNDIGE BENADERING VAN GELUK
Om gelukkig te zijn met een man, moet je hem heel veel begrip schenken en een beetje liefde.
Om gelukkig te zijn met een vrouw, moet je haar veel liefde schenken en niet proberen haar te begrijpen.

WISKUNDIGE LEVENSDUUR
Getrouwde mannen leven langer dan vrijgezellen,
maar vrijgezellen leven liever.

WISKUNDIGE WIJZIGING
Een vrouw trouwt met de idee, dat de man zal veranderen, maar dat doet hij niet.
Een man trouwt met de hoop, dat de vrouw niet zal veranderen, maar dat doet ze wel.

DISCUSSIE LOGICA
Een vrouw zal altijd het laatste woord hebben in een discussie.
Alles wat de man daarna nog zegt,
is per definitie het begin van een nieuwe discussie.

15.1.07

Beernem-Aalter-Beernem 50 kilometer.


Zaterdag 13-01-2007 vertrek ik vanuit de zaal Reigerlo, in de Kerkhofdreef 1 te Beernem (West-Vlaanderen) voor mijn eerste tocht van 50 kilometer in 2007. Het is toch al een beetje geleden dat ik nog eens een 5O km tocht gedaan had en deze wou ik voor geen geld van de wereld missen. De tocht gaat van Beernem via St-Maria-Aalter naar Aalter, aldaar een plaatselijk ronde van 10 kilometer, om dan langs de andere zijde via St-Maria-Aalter en Sint-Joris terug te keren naar Beernem, om daar met nog een kleine plaatselijk van 6 kilometer de 50 te volbrengen.
Om 7:10 uur vertrek ik op mijn eentje van de startplaats, mijn vaste wandelmaat, Ludo laat het even afweten omdat hij het voorlopig nog niet zo ziet zitten om de langere afstanden te doen, hij komt later op de dag met Linda en Danny om er 22kilometer te doen. Gewapend met veel goede moed en een zaklamp ben ik al vlug het dorp uit en op weg tussen de velden waar een draagbaar lichtpunt van grote waarde is want het is nog stikdonker en dat is wel moeilijk stappen.
Ik kom alzo toch op een betonbaantje terecht en daar schrik ik me een ongeluk, opeens komt van achter mij met oorverdovend geraas en in volle vaart een trein voorbij geraasd die richting kust snelt, toch even terug op adem komen en mijn tikker terug op het normale ritme proberen te krijgen. 5 minuten later hetzelfde scenario vanuit de andere richting, maar nu had ik het monster gelukkig zien, en horen komen, ik kom net voorbij een boerderij en het zal mij een raadsel blijven hoe men daar ook maar één oog kan dichtdoen, laat staan te slapen.
Om 8:15 uur kan ik de zaklamp dan bedanken voor bewezen diensten en om 8:30 ben ik dan op de eerste controlepost, vlug een broodje met een koffie en terug op weg 9,4 kilometer naar Aalter, hoofdzakelijk langs bossen en veldwegels, waar het rustig stappen is. Ik ga hier vele kilometers zonder één levende ziel te bespeuren, misschien door het grijze weer dat er op de lange afstand niet zo veel kandidaten zijn maar het is droog en een mooie tocht. De controlepost in Aalter is goed bevolkt want men kan de tocht ook van hieruit starten in omgekeerde zin.
Terug weg voor de plaatselijke ronde Aalter - Aalter, een broodje later met een cola voor de suikers en terug op weg langs de andere kant naar St-Maria-Aalter voor een tocht van 7,4 km. Terug langs bossen kom ik met 35 km op de teller aldaar aan. Hier zie ik mijn clubgenoten, goed voor even een korte babbel, iets eten en drinken en terug op weg, het is 13:30 als ik vertrek richting Beernem met 8,2 km voor de voeten. Ik kom aldaar aan om 15 uur zoals ik gepland had, nog een stempel als controle en op weg voor het laatste plaatselijke stuk van 6 kilometer. Terug nog even langs en over de spoorweg en tussen de velden en de klus zit er op, het is juist 16:00 uur en de buit is binnen, ik heb er juist geteld 8uur en 10 minuten over gedaan met een gemiddelde van iets over de 6 km/uur.

Afgelegde afstand; 50 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 100,3 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1747,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 3.
Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 81.

12.1.07

De slimme student.


Een universiteitsprofessor besloot op een dag zijn studenten eens uit te dagen. Hij vroeg "Heeft God alles geschapen wat bestaat ?". Een gelovig student antwoordde "Inderdaad, ja !". "Alles ? ", vroeg de prof, "ja, alles", was na enige aarzeling het antwoord van de student.
"In dat geval heeft God ook het kwaad geschapen, juist ? aangezien het kwaad bestaat", zei de prof. Hier had de student geen antwoord op, en hij zweeg dan maar. De prof was in zijn nopjes dat hij de gelegenheid had gegrepen om nog maar eens aan te tonen dat het geloof enkel een mythe was.
Plots stak een ander student zijn hand op en vroeg "Mag ik u eens een vraag stellen professor ?". "Natuurlijk", antwoordde deze. "Bestaat de koude ?". "Natuurlijk, heb jij nooit koude gevoeld ?", vroeg de prof. "In feite bestaat koude niet meneer, volgens de lessen fysica is koude de totale en volledige afwezigheid van warmte. Een voorwerp kan alleen bestudeerd worden, wanneer het energie heeft en afgeeft en het is de warmte in de voorwerpen dat zijn energie doorgeeft. Zonder warmte zijn de voorwerpen niet inert, niet in staat te reageren. Maar koude bestaat niet. We schiepen de term "koude" om de afwezigheid van warmte aan te tonen".
"En duisternis ?" vervolgde de student. "Die bestaat" wierp de prof op. "U heeft het opnieuw mis voor, meneer, duisternis is gewoon de totale afwezigheid van licht. U kan het licht en helderheid bestuderen, maar niet de duisternis. Het prisma van Nichols toont de verschillende variëteiten waarin het licht kan uiteenvallen volgens de lengte van de golven. Duisternis is de term die wij geschapen hebben om de totale afwezigheid van licht uit te leggen.
En tenslotte vroeg de student "En het kwaad meneer, bestaat het kwaad ?". God schiep het kwaad niet, het kwaad is de afwezigheid van God in de harten van de mensen, het is de afwezigheid van liefde, menselijkheid en geloof. Liefde en geloof zijn zoals warmte en licht. Zij bestaan. Hun afwezigheid leidt tot het kwaad.
Nu was het de beurt aan de prof om de stilte te bewaren…….
De naam van de student was:

Albert Einstein !

11.1.07

Planning voor weekend nr. 2.

Waar gaan we stappen dit weekend ?

Zaterdag 13 januari 2007, wandeling te Aalter (Oost Vlaanderen), "15 de verbroederingstocht Aalter – Beernem - Aalter" ingericht door "Door samenwerking van, WSV. De Lachende Wandelaars en WSV De Moedige Wandelaars Beernem; verder is vermeld, "Verschillende omlopen maken een grondige verkenning van de groene streek tussen Aalter en Beernem mogelijk, aankomst dient voor 18:00 uur bereikt".
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 5-10-15-20-30-40-50 kilometer.
Start; Emmaüsinstituut, Sint-Gerolflaan, te Aalter. Deze tocht kan ook gemaakt worden vanuit Beernem, men vertrekt dan; zaal Reigerlo, Kerkhofdreef 1 te Beernem.

Zondag 14 januari 2007, wandeling te Hamme (Oost Vlaanderen), "Bunttocht – 34 jaar Wintertochten" ingericht door "WSV ’T Hoeksken Hamme; verder is vermeld, "Wandeling op de vorm van een klaverblad, voor een betere service. Alle omlopen via Schelde- en Durme dijken en via natuurreservaten. Hamme, oase van water en groen, met ook een tocht via de nieuw aangelegde potpolder. ".
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 5-7-12-14-20 kilometer.
Start; Zaal Familia, Pieter Vander Jeugdlaan, te Hamme.

Groetjes van Freddy11.

10.1.07

Wandeling te Gierle 07-01-2007 (deel 2).


Net als het kasteel van Tielen werd de watermolen eeuwenlang vererfd. In 1918 kocht Fik Dionys de molen met woonhuis, paardenstal en bakhuis. In de jaren na de tweede wereldoorlog sloeg de landbouw nieuwe wegen in en het molenaarsvak werd onrendabel. In 1981 overleed Louis Dionys, Hij was de laatste molenaar.
De molen werd opnieuw verkocht en lieflijk gerestaureerd. Het molenhuis is vermoedelijk gebouwd in 1681 met een typische korfboog boven de deur. De watermolen is nu privaat eigendom.
We trekken verder en onmiddellijk krijgen we een bruggetje over het riviertje, de "Aa", iedereen die al wel eens een kruiswoordraadsel begint zal dit zeker al eens tegengekomen zijn. Hier vinden we twee stukken verval waar het water door de overvloedige regen toch met een goede vaart een goede meter naar beneden tuimelt. We zijn nog maar juist even verder of er komt nog een stukje geschiedenis aangerold, een koets met tweespan, zoiets zie je echt niet meer zoveel, of je moet al naar een wedstrijd van het mennen gaan.
Terug het bos in en we komen terug op de controlepost in het bos Poeyelheide, het is zo een goed weer dat menige wandelaar zich een stoel heeft genomen om buiten van zijn hapje of drankje te genieten. Verder terug op weg naar Gierle begint het even na de middag dan toch terug te regenen maar niet zo erg als zaterdag.
Terug naar Gierle komen we nog een pracht van een kerststal tegen in de buurtschap "Hemeldonk" en dan terug in Gierle vinden we ook nog de windmolen "In Stormen Sterk" tegen, deze molen dateert van 1837, maar zijn geschiedenis gaat terug tot in 1499, het is dan ook een beschermd monument. Terug op de startplaats genieten we nog van de "boerenfrikadellen" en ze waren lekker met de warme krieken en brood. Het was een prachtige tocht door de mooie Kempen.

Afgelegde afstand; 20 km.
Jaartotaal 2007 afgelegd; 50,3 km.
Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1696,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 2.
Totaal aantal wandelingen; 80.

9.1.07

Wandeling te Gierle 07-01-2007 (deel 1)

Nu waren we terug naar de Kempen getrokken voor onze wandeling van 20 kilometer, Gierle is een deelgemeente van Lille waar we gisteren onze kilometers afmaalden en ligt amper 4 km van elkaar verwijderd, we hadden beter kunnen overnachten, dat waren verplaatsingen gespaard, maar je hebt het niet altijd zoals je het wil.
Bij onze aankomst in de zaal van vertrek was het reeds een beetje drummen maar toch een plaatsje gevonden om onze administratie uit te voeren (heb dringend een secretaresse nodig) en dan konden we vertrekken met goed weer, wel wat wolken en een beetje fris maar na enkele kilometers stappen voel je dat niet meer.
Gelukkig was het op deze omloop echt zanderig zodat het hemelwater van gisteren toch grotendeels weggetrokken was. Na een goede 7,5 km de eerste halte in een blokhut, midden in de dennenbossen, die wel klein uitviel maar men had er een tent aangebouwd en dat scheen dan ruim voldoende te zijn om iedereen al zittend te kunnen bedienen, een lekkere preisoep en weer op weg. Verder het bos in richting Tielen, de thuisbasis van het 3de bataljon paracommando, daar vonden we de "Watermolen van Tielen" en ook de volgende informatie.

"De eerste geschreven vermelding van deze watermolen dateert van 1526. De oude feodale wetten bepaalden dat stromend water en wind toebehoorden aan de vorst. Deze leende het gebruik ervan uit aan de heer van het dorp.
De boeren uit de streek waren verplicht hun graan te laten malen op de molen van hun heer. De molenaar die als pachter of knecht in dienst stond van de heer, kon zo bij elke malbeurt de belastingen in natura uit de meelzak van de boer in de meelzak van de heer scheppen. Omdat de rivieren in onze Kempen slechts een gering verval kennen, wordt het rad van de watermolens meestal onderaan aangedreven, daarom spreekt men van een onderslagmolen".
Morgen het vervolg van deze prachtige tocht.

8.1.07

Wandeling te Lille-Poederlee.


Op zaterdag 06-01-2007 zijn we met ons drietal, Ludo, Danny en ikzelf thuis vertrokken rond 7:00 uur, tamelijk vroeg zal je zeggen, maar we wilden een tocht maken van 30 kilometer en we moesten toch naar het hartje van de Antwerpse Kempen, een goede 48 kilometer bollen. Zonder problemen onderweg en na de inschrijving gaan we onderweg voor onze eerste tocht van dit jaar.
Een beetje aan de frisse kant maar voor de tijd van het jaar toch uitzonderlijk zacht, het weer valt mee al is het nog donker bij ons vertrek. De eerste controlepost na 4,7 km en dat is altijd goed voor een broodje en een dampende kom prima tomatensoep en daarmee is een laagje gelegd voor de komende kilometers. De tweede post na nog eens 4,9 km met hetzelfde scenario. Nu gaan we beginnen aan het echte werk want er wacht ons een lus van 7,8 km door de prachtige Kempische bossen.
Opvallend eenzaam stappen we verder en vermoeden dat de meeste wandelaars voor een kortere tocht hebben gekozen want kilometers lang komen we geen levende ziel tegen in de bossen rondom Lille. Stilaan komen de wandelaars terug samen op de landelijke wegen waar de verschillende afstanden samenkomen in de voetbalkantine waar we de eerste halte hielden. Het is intussen middag en het is beginnen regenen en dat was voor de rest van de dag het geval.
Door de regen van de vorige dagen was het allemaal slijk, modder en water, zodat iedereen een broek droeg van dezelfde kleur, nl. een modderkleur. Nog een lus te doen van een dikke 8 kilometer en nog eens een laatste stuk naar Lille en dan konden we ons een beetje gaan opwarmen op de aankomst, verzopen kiekens hadden er niks aan.
Door het slechte weer bijna geen kans op een fotootje, dus gingen we maar met een magere buit naar huis voor een warme douche en die zou deugd doen, we konden beter onze klederen aanhouden, dan waren ze ineens terug toonbaar. Morgen misschien beter.

Afgelegde afstand; 30,3 km.
Jaartotaal afgelegd; 30,3 km.
Totaal afgelegd; 1676,5 km.
Aantal wandelingen 2007; 1.
Totaalaantal wandelingen; 79.

5.1.07

Een Belg is nog niet zo dom !


President Bush wil het Witte Huis herschilderd hebben, in 't wit dus ...
En omdat al zijn volk in Irak zit, moet hij wel een beroep doen op
de Europeanen.

Een Nederlander, een Duitser en een Vlaming dienen een offerte in.
President Sjors Dubbeljoe Boesj, een beetje verward door de grote
prijsverschillen in de offertes, vraagt die drie gasten om naar Washington
te vliegen om hun offerte persoonlijk te verdedigen.

De eerste is de Nederlander:
Tja , zegt Bush, jij bent wel de goedkoopste.
je vraagt slechts één miljoen euro. Hoe komt dit?
Nou ja, zegt de Nederlander, wij Nederlanders zijn seer suinig en
kunnen dus veel meer verven met dezelfde hoeveelheid verf dan andere schilders.

De Duitser komt daarna vol selbstvertrauen binnen.
Zors Bush:
Jij vraagt twee miljoen euro!
Verklaar eens waarom je dubbel zo duur bent als de Nederlander?
Heel eenvoudig, zegt de Duitser, qualität und gründlichkeit boven alles.
Dat uit zich natuurlijk in ein bißchen duurdere prijs
.
Als laatste is de Vlaming aan de beurt.
Awel, zegt den Bush, gij zijt drie keer zo duur als de Nederlander
En ook nog één miljoen duurder dan dienen Duitser. Hoe verklaar je dat?
Heel gemakkelijk jong, zegt de Vlaming.
Eén miljoen voor u.
Eén miljoen voor mij.
En we laten dienen Hollander natuurlijk het werk doen.

Zegt Bush : Wanneer kunt ge beginnen?

3.1.07

Planning voor het weekend.


Een nieuw jaar, dat wil zeggen, een nieuw wandeljaar, of zouden we mogen zeggen een stapjaar. Dat is ook wat ik dit jaar van plan ben, namelijk, op stap gaan. Ik bedoel hier niet mee in de nachtelijke uren er in vliegen maar een beetje meer kilometers afleggen dan in 2006.
Verleden jaar was het met mijn wandelstart een hele tijd geleden dat ik, na een lange stop, terug aan sport begon, dus opbouwen was de boodschap. Nu de inrijperiode voorbij is kunnen we bij manier van spreken "met vol gas" vertrekken.
Wat gaan we doen dit weekend ?

Zaterdag 06 januari 2007, wandeling te Poederlee (Antwerpen), "16 de Driekoningentocht" ingericht door "Herentalse wandelclub v.z.w; verder is vermeld, "Langs kleine bospaden en over landbouwwegen. Hoofdzakelijk door dennenbossen. Typisch Kempisch landschap en bezoek aan de Heggekapel".
Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 4-9-15-21-30 kilometer.
Start; De Kouter, Heggenlaan, te Lille-Poederlee.

Zondag 07-01-2007, wandeling te Gierle (Antwerpen), 25 ste Boerenfrikadellentocht" ingericht door WSV Beekakkers v.z.w., verder vermeld, Door de Kempische natuur, langs wind- en watermolen, rustpost midden in het bos (vorig jaar was dit een prachtige tocht).
Inschrijven van 8:00 – 15:00 uur parcours 4-7-11-16-20-25-30 kilometer.
Start; Parochiezaal St-Jan, De Nefstraat, Gierle.
Hopelijk zie ik jullie daar,

Groetjes, Freddy11.

2.1.07

Het was druk dit weekend.


Eindelijk, de druk is van de ketel, ieder kan gewoon terug zijn ding doen en ik ben daar zeker niet rouwig om, de dagelijkse sleur, de goede en vooral lekkere Belgische moederkeuken is iets waar je me kan mee plezieren. Dus ik ben in mijn nopjes, het gewone leven kan terug zijn gangetje gaan.
Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik zowel verleden week tijdens de Kerstweek als nu nog in de week na nieuwjaar, het verkeer op de drukke Brusselse ring en zeker op de immens drukke A12 zou wensen dat het verlof nog lang moge duren. Uitgezonderd van het vrachtvervoer is het nu om 6 uur in de morgen een rustige verplaatsing, en ook in de namiddag is het véél kalmer en dat mag van mij het ganse jaar zo blijven. Jammer, dromen zijn bedrog en mooie liedjes duren niet lang.
Het ergste voor volgende week is het punt op de A12 in Willebroek, waar een loeier van een speciaal transport tegen de brug is gevlamd, alleen in België is zulks mogelijk. Elders in het buitenland gaat men meten of men wel onderdoor het obstakel kan, maar daar gebeurt het transport tijdens de nacht. Daar moet nu richting Antwerpen al het verkeer over de pechstrook. Zie je het al aankomen, ik wel, ik hou mijn hart vast voor volgende week.